Κόσμος

Αυστρία: Πακέτο μέτρων κατά του μίσους στο διαδίκτυο

Πακέτο μέτρων κατά του μίσους στο διαδίκτυο

Την σημασία της προστασίας των θυμάτων υπογραμμίζουν σε δηλώσεις τους με την ευκαιρία της χθεσινής Ημέρας Θυμάτων Εγκληματικότητας και υπό την σκιά των βάρβαρων ακροδεξιών επιθέσεων στο Χανάου της Γερμανίας, μέλη της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος και των Πρασίνων.

Μιλώντας σε συμπόσιο στη Βιέννη, η προερχόμενη από τους Πράσινους υπουργός Δικαιοσύνης 'Αλμα Ζάντιτς εξήγγειλε πακέτο μέτρων κατά του μίσους στο διαδίκτυο, ενώ από την πλευρά της, η υπουργός για Θέματα Γυναικών Σουζάνε Ράαμπ - του Λαϊκού Κόμματος - ανακοίνωσε την αύξηση των πόρων στον προϋπολογισμό για την προστασία των θυμάτων και την προστασία από την βία.

Όπως ανέφερε η υπουργός Δικαιοσύνης, παραπέμποντας στις επιθέσεις στο Χανάου το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, έχουν γίνει ήδη πρώτα βήματα για βελτιωμένη προστασία από βία και από μίσος στο διαδίκτυο, καθότι "μίσος στο διαδίκτυο οδηγεί σε αποτρόπαιες πράξεις και εδώ πρέπει να υπάρξει αντίδραση".

Η υπουργός για θέματα Γυναικών, υπενθυμίζοντας τον "τραγικό διπλασιασμό" από το 2014 των δολοφονιών γυναικών στην Αυστρία, τόνισε πως είναι "πρώτιστο μέλημα" για την ίδια να ενισχυθεί οικονομικά η προστασία των θυμάτων και η προστασία από την βία , και παρά το γεγονός ότι ήδη το ήμισυ του προϋπολογισμού του υπουργείου διατίθεται για τον σκοπό αυτό, πρέπει να υπάρξει βελτίωση.

Την μεγάλη σημασία της "όσο το δυνατόν καλύτερης προστασίας των θυμάτων στην τρομακτική κατάσταση τους", υπογράμμισε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νεχάμερ του Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος ήταν και ο οικοδεσπότης του Συμποσίου με θέμα "Αρωγή στα θύματα εγκληματικότητας".

Κόσμος

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Έκλεισε το κρεματόριο του Μιλάνου λόγω μεγάλου αριθμού σορών

κορωνοϊος Ιταλια

Πρωτόγνωρες σκηνές εκτυλίσσονται στον ιταλικό βορρά, με τον κορωνοϊό να εδραιώνει καθεστώς χάους. Το μεγαλύτερο κρεματόριο του Μιλάνου έκλεισε τις πόρτες του, μην μπορώντας να διαχειριστεί τον τεράστιο αριθμό σορών που μεταφέρονται εκεί για αποτέφρωση.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, η πανδημία σκότωσε επιπλέον 760 ανθρώπους τις τελευταίες 24 ώρες στην Ιταλία, εκ των οποίων 366 στη Λομβαρδία, με την περιοχή του Μιλάνου να είναι η πλέον πληγείσα.

Από την έναρξη της πανδημίας, το 50% και πλέον των θανάτων στη Ιταλία (7.960 εκ των 13.915) έχει καταγραφεί εκεί.

Το κυριότερο κρεματόριο του Μιλάνου χρειάστηκε να διαχειριστεί «μια συνεχή και προοδευτική αύξηση σορών προς αποτέφρωση», επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με την ίδια, το διάστημα αναμονής ήταν 20 ημέρες. Εάν αυτό το διάστημα συνέχιζε να αυξάνεται, αυτό θα προκαλούσε «προβλήματα υγιεινής και υγείας». Το κρεματόριο δεν θα δέχεται πλέον σορούς για έναν μήνα.

Οι αρχές της πόλης επισημαίνουν ότι 2.155 Μιλανέζοι πέθαναν τον Μάρτιο έναντι 1.224 την ίδια περίοδο το 2019.

«Οι υπηρεσίες μας εκφοράς και καύσης νεκρών και οι εργαζόμενοί μας στα κοιμητήρια εργάζονται ακούραστα, με ανεπτυγμένη αίσθηση των ευθυνών τους» σχολίασε ο Ρομπέρτο Κόκο, αντιδήμαρχος δημόσιων υπηρεσιών.