Το Εργατικό Κόμμα υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Άντονι Αλμπανέζι κέρδισε σήμερα (3/5) τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Αυστραλία, σύμφωνα με τις προβολές της δημόσιας τηλεόρασης ABC με βάση τα πρώτα αποτελέσματα.
Το Εργατικό Κόμμα "θα σχηματίσει κυβέρνηση στο επόμενο Κοινοβούλιο", δήλωσε ο εκλογικός αναλυτής του ABC Άντονι Γκριν.
Ο ηγέτης της συντηρητικής αντιπολίτευσης, ο Πίτερ Ντάτον, έχασε την έδρα του, σύμφωνα με την προβολή της δημόσιας τηλεόρασης με βάση μερικά αποτελέσματα στην εκλογική περιφέρειά του.
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Εργατικού Κόμματος στην Αυστραλία, ο Άντονι Αλμπανέζι, δήλωσε πως κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα, σε ομιλία ενώπιον των υποστηρικτών του.
"Ευχαριστώ τον λαό της Αυστραλίας που μου δίνει την ευκαιρία να συνεχίσω να υπηρετώ το καλύτερο έθνος στον κόσμο", δήλωσε ο πρωθυπουργός στο Σίδνεϊ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ινδονησία
Γάζα: Νέο μακελειό με τουλάχιστον 42 νεκρούς από ισραηλινά πλήγματα