Κόσμος

Άσπρισαν οι καμήλες - Χιόνι στη Σαουδική Αραβία! (βίντεο-φωτο)

χιόνι σαουδική αραβία

Ένα σπάνιο φαινόμενο κατεγράφη στην... καυτή Σαουδική Αραβία, εκτάσεις της οποίας ντύθηκαν στα λευκά! Οι καμήλες... άσπρισαν, και οι  ντόπιοι, με τις παραδοσιακές κελεμπίες, άδραξαν την ευκαιρία να απολαύσουν το θέαματα, και τα μικρά παιδιά να παίξουν με το χιόνι, ειιδικά στη βορειοδυτική περιοχή του Ταμπούκ..

Το σπάνιο αυτό φαινόμενο προκάλεσε απορία σε πάρα πολλούς χρήστες στα social media που αναρωτήθηκαν, αν οι φωτογραφίες είναι αληθινές, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει χιόνι εκεί. 

χιόνι σαουδική αραβία

χιόνι σαουδική αραβία, by renas

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες καταγράφονται και σε Συρία και Ιράν. 
 

χιόνι σαουδική αραβία

χιόνι σαουδική αραβία, by renas

Δυστυχώς, εκτός από τους πολίτες που απόλαυσαν το χιόνι, υπήρχαν και δυσάρεστα περιστατικά από τον χιονιά. Σύμφωνα με τοπικά μέσα τέσσσερις Σύροι πρόσφυγες πάγωσαν από το κρύο και έχασαν τη ζωή τους. 

Κόσμος

Κίνα: Ψηφίζει νόμο για να περιοριστεί η πίεση της μελέτης στο σπίτι για τους μαθητές

Κίνα σχολείο

 Η Κίνα ψήφισε νόμο για την εκπαίδευση που στόχο έχει να χαλαρώσει τη «διπλή πίεση» της μελέτης στο σπίτι και των ιδιαίτερων μαθημάτων, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Xinhua.

Το Πεκίνο εφαρμόζει μια πιο δυναμική πολιτική φέτος, από την αντιμετώπιση του εθισμού των νέων σε διαδικτυακά παιχνίδια, που χαρακτηρίζονται ένα είδος «πνευματικού οπίου», έως την καταπολέμηση της «τυφλής» λατρείας των διασημοτήτων του διαδικτύου.

Το κινεζικό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα εξετάσει νομοθεσία για την τιμωρία των γονέων σε περίπτωση που τα μικρά παιδιά επιδεικνύουν «πολύ κακή συμπεριφορά» ή διαπράττουν εγκλήματα.

Ο νέος νόμος, που δεν έχει δημοσιευθεί στο σύνολό του, καθιστά τις τοπικές κυβερνήσεις υπεύθυνες για να διασφαλίσουν ότι περιορίζεται αυτή η διπλή πίεση και ζητά από τους γονείς να ρυθμίζουν το πρόγραμμα των παιδιών τους με τέτοιο τρόπο ώστε να τους δίνεται χρόνος για ξεκούραση και άσκηση, περιορίζοντας έτσι την πίεση, ανέφερε το Xinhua, και αποφεύγοντας την υπερβολική χρήση του διαδικτύου.

Τους τελευταίους μήνες, το υπουργείο Παιδείας έχει περιορίσει τις ώρες διαδικτυακών παιχνιδιών για ανηλίκους, επιτρέποντάς τους να παίζουν στο ίντερνετ για μία ώρα μόνο την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή. Περιόρισε επίσης τις εργασίες για το σπίτι και τα ιδιαίτερα για βασικά μαθήματα κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου και των εορτών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Έφτασαν οι πρώτες προκάτ αίθουσες στο Γυμνάσιο (φωτο)

Διαθήκη Μίκη Θεοδωράκη: Τι αφήνει στη Μαργαρίτα - Τι όρους βάζει

Χουλιάρας για Αρκαλοχώρι: Οι σεισμοί θα συνεχιστούν για μήνες

 

ESPA BANNER