Κόσμος

Απτόητοι οι τουρίστες στη Βενετία: Βόλτες στις πλημμυρισμένες πλατείες και τα στενά

βενετία

Αντιμέτωπη με τις χειρότερες πλημμύρες από το 1872 βρέθηκε από τα μέσα Νοεμβρίου η Βενετία. Μεγάλες ποσότητες νερού είχαν κατακλύσει σημαντικά σημεία της πόλης, με συνέπεια αρκετοί τουρίστες να στρέψουν την προσοχή τους σε άλλους προορισμούς ενόψει Χριστουγέννων.

Σε μια πόλη, που προσελκύει περισσότερους από 25 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, με την τουριστική βιομηχανία να συγκεντρώνει κάπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως χάρη στην πληθώρα ξενοδοχείων και καταστημάτων, οι ξενοδόχοι έκαναν λόγο στις αρχές Δεκεμβρίου για ακυρώσεις της τάξης του 45%!

Υπήρξαν ωστόσο και αυτοί που δεν πτοήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα και τις συνέπειες αυτών στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας και επέλεξαν τη συγκεκριμένη ιταλική πόλη για να περάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Ωστόσο, σήμερα Τρίτη, παραμονή Χριστουγέννων, η στάθμη των υδάτων ανέβηκε υπερβολικά, αρκετά σημεία της πόλης πλημμύρισαν και πάλι, όμως αυτό δεν εμπόδισε τουρίστες και ντόπιους να κάνουν τις βόλτες τους και να κάνουν τα ψώνια τους στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και στα γύρω στενά.

Κόσμος

Ταϊλάνδη: Αριθμός ρεκόρ 967 νέων κρουσμάτων το προηγούμενο 24ωρο

Στο ναό της Ταϊλάνδης

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο ένα ρεκόρ 967 νέων κρουσμάτων του κορονοϊού, στη μεγαλύτερη αύξηση που σημειώνει σε μια ημέρα, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει ένα τρίτο κύμα της επιδημίας της COVID-19.

Το 24ωρο που πέρασε δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από την νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Με τα νέα κρούσματα του κορονοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα ο συνολικός αριθμός τους στην Ταϊλάνδη ανήλθε σε 32.625, ενώ οι θάνατοι από την COVID-19 παραμένουν 97, σύμφωνα με το κέντρο πληροφόρησης της χώρας για την πανδημία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κικίλιας: «Υπολογίζουμε τον Ιούνιο να εμβολιάζουμε τους υγιείς σαραντάρηδες»

Ιωάννης της Κλίμακος: Χριστιανός ασκητής από τη Συρία

Κίνα: 21 ανθρακωρύχοι εγκωβίστηκαν μετά από ατύχημα σε ορυχείο στην περιοχή Σιντζιάνγκ