Κόσμος

Αποκεφάλισε τη 17χρονη φίλη του επειδή τον χώρισε

σουηδία αποκεφαλισμός

Σοκαρισμένη είναι η Σουηδία από το άγριο έγκλημα με θύμα την 17χρονη Wilma Andersson. Ο 23χρονος πρώην σύντροφός της, την σκότωσε, όταν εκείνη πήγε να μαζέψει τα πράγματά της μετά τον χωρισμό τους. Ο Tishko Ahmed Shabaz, περίμενε την πρώην κοπέλα του στο διαμέρισμά του. Όταν εκείνη πήγε να πάρει όσα πράγματα είχε αφήσει εκεί, εκείνος την αποκεφάλισε.

Η εξαφάνιση της 17χρονης είχε δηλωθεί στις 14 Νοεμβρίου του 2019, ενώ στη συνέχεια η αστυνομία ανακάλυψε το κεφάλι της 17χρονης. Το υπόλοιπο σώμα της δεν έχει βρεθεί ακόμη. Όπως αναφέρουν οι δικαστικές αρχές, που επικαλείται η εφημερίδα Expressen, ο 23χρονος την αποκεφάλισε, στη συνέχεια τύλιξε το κεφάλι της με αλουμινόχαρτο και το έκρυψε στο σπίτι του. Εκατοντάδες εθελοντές βοήθησαν στην αναζήτηση της 17χρονης, τελικά το κεφάλι της βρέθηκε στις 28 Νοεμβρίου και ξεκίνησαν οι έρευνες για την δολοφονία της.

Ο Shabaz συνελήφθη αμέσως και έκτοτε βρίσκεται υπό κράτηση. Τα έγγραφα καταδεικνύουν ότι η Wilma πέθανε στις 14 Νοεμβρίου, την ημέρα εξαφάνισής της. Ο πρώην φίλος της έκοψε κομμάτια το σώμα της, πιστεύοντας ότι η αστυνομία δεν θα την βρει. Οι αστυνομικοί βρήκαν αίμα στο πάτωμα του διαμερίσματος και υπολείμματα της άτυχης κοπέλας σε ένα κουζινομάχαιρο. Ο ύποπτος, ανέφερε ένας αστυνομικός, κράτησε ένα κομμάτι μόνο από το σώμα, και ξεφορτώθηκε το υπόλοιπο. Η μητέρα της 17χρονης απηύθυνε έκκληση προς όλους να βοηθήσουν να βρεθεί και το υπόλοιπο σώμα της κόρης της.

Κόσμος

Κορωνοϊός: Πλησιάζουν τα 88.000 τα θύματα στο Μεξικό

Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 6.612 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και 479 θάνατοι.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 87.894 νεκρούς επί συνόλου 874.171 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Ωστόσο στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των πολιτών που έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι μάλλον κατά πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.