Κόσμος

Απίστευτες σκηνές σε σούπερ μάρκετ: «Θα σε σκοτώσω» (βίντεο)

καυγάς σε σουπερ μάρκετ-κορωνοϊός

Απίστευτες σκηνές σε σούπερ μάρκετ, με πελάτες να μπλέκουν σε καβγά μέσα στον πανικό του κορωνοϊού.

Πριν λίγες ημέρες, είδαμε σε σούπερ μάρκετ της Αυστραλίας, γυναίκες να πιάνονται στα χέρια για ένα χαρτί υγείας.

Αυτή τη φορά, και πάλι στη Αυστραλία, ήταν η σειρά ανδρών να μπλέξουν σε καβγά για άγνωστο λόγο. Όπως θα δείτε στο βίντεο από σούπερ μάρκετ στο Σίδνεϋ, ένας άνδρας 39 ετών, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι έξαλλος και οδηγείται έξω από τους σεκιούριτι.

Τότε εκείνος ξέφυγε και ακολούθησε χαμός. Σύμφωνα με τις Αρχές ο άνδρας στον οποίο επιτέθηκε, είναι 59 ετών, ενώ ο 39χρονος συνελήφθη και θα δικαστεί την 1η Απριλίου.

Στο βίντεο ακούγεται κάποιος να φωνάζει «χτύπησε τον πατέρα μου. Θα σε σκοτώσω» και να επικρατεί πανικός.

 

 

Κόσμος

Κορωνοϊός: Προοδευτικό έλεγχο της πανδημίας το 2021 διαβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

κορωνοϊός

Ο κορυφαίος ειδικός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης δήλωσε σήμερα ότι ο ερχομός ενός εμβολίου κατά της Covid-19 θα επιτρέψει στον κόσμο να αποκτήσει προοδευτικά έλεγχο της νόσου τον επόμενο χρόνο.

"Η ζωή όπως την ξέραμε, νομίζω ότι είναι πολύ, πολύ πιθανή, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και την σωματική απόσταση. Τα εμβόλια δεν αντιστοιχούν με αφανισμό της Covid. Η προσθήκη εμβολίων στα τρέχοντα μέτρα μας θα μας επιτρέψει να συντρίψουμε πραγματικά την καμπύλη, να αποφύγουμε τα λοκντάουν και να αποκτήσουμε προοδευτικά τον έλεγχο της νόσου", δήλωσε ο Μάικ Ράιαν στο τηλεοπτικό δίκτυο RTE της πατρίδας του, της Ιρλανδίας.

"Πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι πρέπει να μειώσουμε την πιθανότητα να μολύνουμε κάποιον άλλο, απλά οργανώνοντας προσεκτικά τις οικογενειακές μας συναθροίσεις κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων. Το σύνηθες στην Ιρλανδία 15 άτομα στην κουζίνα να ξεφλουδίζουν πατάτες και να γεμίζουν γαλοπούλες είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνουμε", τόνισε.