Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Ανυποχώρητο το Πεκίνο στηρίζει τη Λαμ, παρά τις μαζικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ

κάρι λαμ
 clock 12:47 | 17/06/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Επιμένει το Πεκίνο να στηρίζει την επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, την ώρα που εκατομμύρια διαδηλωτές ζητούν την παραίτησή της.

Χθες έλαβαν χώρα οι πιο μαζικές διαδηλώσεις στη σύγχρονη ιστορία του Χονγκ Κονγκ, με τους οργανωτές να κάνουν λόγο για συμμετοχή περίπου 2 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ήταν η δεύτερη διαδοχική Κυριακή κατά την οποία κατέβηκαν οι πολίτες στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο, που προβλέπει την έκδοση υπόπτων στην Κίνα. 

Η Λαμ ανέστειλε την προώθηση του νομοσχεδίου υποσχόμενη διαβούλευση και βελτιώσεις και ζήτησε συγγνώμη, αλλά οι διαδηλωτές τονίζουν πως αυτό δεν είναι αρκετό. 
Εν τω μεταξύ, ο Τζόσουα Γουόνγκ, ηγέτης των φοιτητών, ο οποίος έγινε το πρόσωπο του «Κινήματος της Ομπρέλας», των διαδηλώσεων για τη δημοκρατία πριν από πέντε χρόνια, αφέθηκε ελεύθερος σήμερα, Δευτέρα. Είχε σταλεί πίσω στη φυλακή τον Μάιο, όταν έχασε ύφεση, που είχε ασκήσει στην καταδίκη του για το ρόλο του στις διαδηλώσεις του 2014. 

Οι εξελίξεις συνιστούν έναν παράγοντα πίεσης στο Πεκίνο σε μία περίοδο κατά την οποία ο Σι Τζινπίγνκ έχει εμπλακεί σε μία κλιμακούμενη εμπορική αντιπαράθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο η κινεζική ηγεσία δεν θέλει να δείξει, προς το παρόν τουλάχιστον, ότι υποχωρεί. 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis