Κόσμος

Ακυρώθηκε το καρναβάλι της Βενετίας λόγω κορωνοϊού

Από παλαιότερο καρναβάλι στη Βενετία

Διακόπτονται οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι της Βενετίας, μετά τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία.

Mε απόφαση του περιφερειάρχη του Βένετο, Λούκα Τζάια, σταματούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις, μέχρι τα τέλη του μήνα. Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η διακοπή των εκδηλώσεων του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας. Θα παραμείνουν κλειστά, επίσης, τα σχολεία, τα μουσεία και τα πανεπιστήμια της περιφέρειας, προκειμένου να ελεγχθούν τα κρούσματα από την επιδημία κορωνοϊού.

 

Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να θέσουν σε καραντίνα τους 274 μετανάστες και το πλήρωμα του πλοίου Ocean Viking (που ανήκει στην ΜΚΟ Sos Mediterranè) και το οποίο μόλις ελλιμενίσθηκε στο Ποτσάλο της Σικελίας. Είκοσι έξι ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων.

Η Ιταλία ανακοίνωσε το Σάββατο πως αποφάσισε να θέσει σε καραντίνα περίπου 12 πόλεις στα βόρεια της χώρας, αφότου σημειώθηκαν 130 νέα κρούσματα κορωνοϊού, καθώς και δύο νεκροί από την επιδημία. «Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος και η έξοδος χωρίς άδεια από τις συγκεκριμένες περιοχές» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε. Ο Ιταλός πρωθυπουργός διευκρίνισε πως το μέτρο αυτό της καραντίνας αφορά περίπου 50.000 πολίτες που μένουν στις περιοχές αυτές.

Κλειστά σχολεία σε πόλης της βόρειας Ιταλίας λόγω κορωνοϊού

Παράλληλα, ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ΄όλη την επόμενη εβδομάδα. Ένα προληπτικό μέτρο για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Εξήγησε επίσης, ότι μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.

Και στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από αύριο μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, τέλος, η οικονομική ζημιά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, για τις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, ανέρχεται ήδη στα 18 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στη "φάκα" οι δύο που λήστεψαν τη γυναίκα... με πρόσχημα τον κορωνοϊό

ναρκωτικα συλληψη

Ταχύτατα και μεθοδικά κινήθηκε η τοπική ΕΛ.ΑΣ η οποία κατάφερε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και δουλειά που έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα, να φτάσει στα ίχνη δύο ανδρών που πριν λίγες ημέρες λήστεψαν μία ηλικιωμένη γυναίκα σε περιοχή της Χερσονήσου.

Πρόκειται για τους δύο άνδρες που στις 29 Μαρτίου είχαν εισβάλει στο σπίτι της ηλικιωμένης η οποία ζει μόνη της.

Με πρόσχημα ότι παρέχουν ενημέρωση για τον κορωνοϊό, φορώντας μάλιστα γάντια και χειρουργικές μάσκες κατάφεραν να μπουν στο σπίτι της. 

Αφού την ακινητοποίησαν δένοντάς της τα χέρια, άρπαξαν χρυσαφικά και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Πριν λίγες ώρες, Αστυνομικοί της Χερσονήσου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου έκαναν έρευνα στο σπίτι των δύο αλλοδαπών κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, σιδερένιος λοστός, κινητό τηλέφωνο και τέσσερις κάρτες (sim) κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα δύο άτομα τα οποία αναζητούνται.