Κόσμος

30χρονος βρέθηκε κλειδωμένος σε γκαράζ - Οι γονείς του τον κρατούσαν εκεί για τρία χρόνια

30χρονος βρέθηκε κλειδωμένος σε γκαράζ

Ένας 30χρονος άνδρας από την Νιγηρία διασώθηκε από τις αρχές, καθώς βρισκόταν κλειδωμένος από τους ίδιους του τους γονείς, για τρία χρόνια στο γκαράζ του σπιτιού τους στο Κάνο.

Ο Ahmed Aminu, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εφόδου των αστυνομικών στο σπίτι της οικογένειας. Γείτονες είχαν ενημερώσει μια ΜΚΟ για την φρικιαστική κατάσταση και αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Όπως αναφέρει το BBC, ο πατέρας του Aminu και η μητριά του συνελήφθη και διεξάγεται έρευνα.

Ο 30χρονος φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, υποσιτισμένος, πολύ αδύνατος, ενώ με δυσκολία μπορούσε να περπατήσει. "Βρήκαμε τον Aminu σε τραγική κατάσταση. Δεν είχε τουαλέτα, έκανε την ανάγκη του στο ίδιο σημείο. Δεν του έδιναν φαγητό ή νερό και έμοιαζε ετοιμοθάνατος" δήλωσε η Haruna Ayagi, επικεφαλής της ΜΚΟ που ειδοποίησε τις αρχές.

Σύμφωνα με την αστυνομική αναφορά, οι γονείς του τον κλείδωσαν επειδή υποπτεύονταν ότι κάνει χρήση ναρκωτικών και τον εγκατέλειψαν εκεί, χωρίς φαγητό και χωρίς ιατρική βοήθεια. Κάποια τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι τον κρατούσαν εκεί για επτά χρόνια.

Κόσμος

Γαλλία: Θα δεχτεί 500 ανηλίκους μετανάστες από την Μυτιλήνη

μόρια λέσβου

Το Παρίσι αποφάσισε να δεχθεί συνολικά 500 ανηλίκους μετανάστες από τον πρώην καταυλισμό της Μόριας στην Μυτιλήνη, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον.

«Η Γαλλία είχε ήδη αναλάβει μια συγκεκριμένη δέσμευση (για την υποδοχή) 350 ανηλίκων και πρόκειται να δεσμευτούμε για 150 επιπλέον ανήλικους», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.