Κόσμος

24 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Ρουμανία

μάσκες προστασίας-κορωνοϊός

Το 24ο θύμα του κορωνοϊού ανακοίνωσαν οι ρουμανικές Αρχές. Πρόκειται για μια 80χρονη, η οποία έπασχε από καρδιαγγειακές παθήσεις και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ιασίου. Η γυναίκα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στις 25 Μαρτίου και χθες αργά το βράδυ κατέληξε.

Στο μεταξύ, μελέτη για την ανίχνευση των μολυσμένων ατόμων και την πρόληψη των σοβαρών μορφών του κορωνοϊού θα πραγματοποιήσει, σε δείγμα 10.500 ατόμων στο Βουκουρέστι, το Ινστιτούτο Μολυσματικών Ασθενειών, έχοντας ήδη λάβει την έγκριση του νέου υπουργού Υγείας της χώρας Νέλου Τατάρου.

«Δεν πρέπει να προετοιμάζουμε μόνο τα νοσοκομεία μας, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε και ότι οι άνθρωποι δεν θα μολυνθούν. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να μάθουμε πού κυκλοφορεί ο ιός και πού κυκλοφόρησε το προηγούμενο διάστημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πραγματοποιούμε αυτή την επιστημονική αξιολόγηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου.

Επισημαίνεται ακόμη ότι «ο έλεγχος αυτός είναι απαραίτητος επειδή περίπου το 80% των μολυσμένων ατόμων αναπτύσσουν ήπια ή μέτρια μορφή της νόσου, οι οποίες μπορούν να περάσουν απαρατήρητες, με αποτέλεσμα οι μολυσμένοι να διαδώσουν τον ιό σε άλλα άτομα».

Κόσμος

Εκατοντάδες νέοι θάνατοι από κορωνοϊό στη Βρετανία

Βρετανία, Covid-19

Ο νεότερος ημερήσιος απολογισμός των θυμάτων από κορωνοϊό που καταγράφηκαν επισήμως στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 412, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας.
Συνολικά οι θάνατοι επιβεβαιωμένων φορέων του ιού, εντός και εκτός νοσοκομείων, ανέχονται πλέον σε 37.460.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 2.013 και έφτασαν τα 267.240.