Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Γραικού: Ένοχος για ανθρωποκτονία με πρόθεση και στο Εφετείο ο κατηγορούμενος

Image
Υπόθεση Γραικού
 clock 15:49 | 20/12/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κρίθηκε και από το δευτεροβάθμιο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, το 2016.

Ο 50χρονος έμπορος κρεάτων που κάθεται στο εδώλιο ισχυρίζεται ότι δεν επιδίωκε τον θάνατο του θύματος, ο οποίος επήλθε ύστερα από καβγά μεταξύ των δύο ανδρών.

Πρωτόδικα, το 2020, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης είχε καταδικάσει τον κατηγορούμενο σε ισόβια κάθειρξη.

Χθες, Τρίτη (19/12) η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης πρότεινε για τον 50χρονο να κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

“Τον ξυλοκόπησε, τον έριξε κάτω και τον χτυπούσε με γροθιές και κλοτσιές. Όταν κάποιος χτυπάει κάποιον έτσι και του σπάει τα κόκκαλα, αποδέχεται ότι θα πεθάνει. Αυτό το έκανε ο κατηγορούμενος, είχε ανθρωποκτόνο δόλο. Φαίνεται από τα πληγέντα σημεία, την ένταση και τη σφοδρότητα“, είπε μεταξύ άλλων η εισαγγελική λειτουργός, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του 50χρονου ότι τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

“Το μεγαλύτερο μυστήριο δεν ήταν ότι εξαφανίστηκε ένας άνθρωπος αλλά το αυτοκίνητο“, είπε η ίδια σε άλλο σημείο της αγόρευσής της και πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος διαπιστώθηκε ότι ήταν ο τελευταίος που είχε επαγγελματική συναλλαγή μαζί του.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η υπόθεση της δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού παρέμενε “γρίφος” επί δυόμισι χρόνια για τις διωκτικές αρχές.

Ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε εξαφανιστεί στις αρχές Νοεμβρίου του 2016, όταν εθεάθη για τελευταία φορά στο σφαγείο της Χαλάστρας, απ’ όπου φέρεται να αναχώρησε με το αγροτικό του αυτοκίνητο.

Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ ακολούθησαν πολύμηνες έρευνες που απέβησαν άκαρπες.

Η δικογραφία επρόκειτο να οδηγηθεί στο αρχείο με την ένδειξη “αγνώστων δραστών”, αλλά ο εισαγγελέας Εφετών δεν ενέκρινε την αρχειοθέτηση, ζητώντας να διενεργηθεί νέα έρευνα.

Το μυστήριο λύθηκε τελικά, όταν με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ που -κατόπιν υπόδειξης των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης- “σάρωσαν” με ειδικά μηχανήματα την περιοχή γύρω από την κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορουμένου.

Αρχικά εντοπίστηκε θαμμένο το αγροτικό αυτοκίνητο του θύματος και στη συνέχεια, σε άλλο σημείο, η σορός του, που έφερε κακώσεις από αλλεπάλληλα χτυπήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαγικό τοπίο το χιονισμένο δάσος της Οξυάς (εικόνες, βίντεο)

Σεισμός στην Κίνα: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών - Έρευνες εν μέσω πολικού ψύχους

«Κέντρο Ειδικών Παιδιών Άγιος Σπυρίδων»: Κοντά στα παιδιά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Βουτών

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis