Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη - πατέρας Κυπριανού: «Όταν άνοιξα το φέρετρο και είδα το πρόσωπό του ησύχασα»

Image
Κυπριανος Τεμπη
 clock 08:24 | 22/03/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Συγκλονίζει ο πατέρας του αδικοχαμένου Κυπριανού Παπαϊωάννου, του 23χρονου νεαρού που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο πατέρας Χριστόδουλος μίλησε για τις τραγικές στιγμές, όταν πληροφορήθηκαν την απώλεια του γιου τους, αλλά και τη δύσκολη στιγμή της κηδείας του.

Συγκινεί ο πατέρας του 23χρονου

Ο πατέρας Χριστόδουλος αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες, καθώς ο ρόλος του ήταν διπλός. Ήταν ταυτόχρονα και ο πατέρας του νεκρού, αλλά και λόγω της ιδιότητάς του και ο ιερέας που έπρεπε να τελέσει την κηδεία του 23χρονου Κυπριανού.

«Είναι δύο ρόλοι που και συμπορεύονται και ξεχωρίζουν» σημείωσε ο πατέρας Χριστόδουλος για τον διπλό του ρόλο, αυτόν του πατέρα ενός νεκρού και του ιερέα που έπρεπε να τελέσει την κηδεία ενός νέου.

Ο πατέρας του 23χρονου μίλησε στο Star για τον γιο του, τονίζοντας ότι ο Κυπριανός μεγάλωσε με τον Χριστό, αλλά ταυτόχρονα ήταν και ένα παιδί της εποχής του.

«Ήθελε να πάρει τα στέφανά του από το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, που το αγαπούσε, γιατί έψαλλε εκεί ο Κυπριανός, γιατί θα κάναμε βυζαντινό γάμο στις 27 Αυγούστου».

«Ήταν 23 ετών παιδί, με όνειρα. Το να μεγαλώνεις ένα παιδί σήμερα, δεν είναι εύκολο πράγμα. Ο γιος μου ονειρευόταν να κάνει τη δική του οικογένεια, ήταν αγνός. Περίμεναν το γάμο τους για να ζήσουν εν Χριστώ τα παιδιά» πρόσθεσε ο πατέρας Χριστόδουλος.

Πως έμαθε για την τραγωδία ο πατέρας Χριστόδουλος

Στην συνέχεια, ο πατέρας του 23χρονου μίλησε και για τις δύσκολες και τραγικές στιγμές που έζησαν μόλις συνειδητοποίησαν ότι ο Κυπριανός βρισκόταν στο μοιραίο τρένο.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Πατέρα Χριστόδουλου

«Ήταν την Τρίτη, τη νύχτα, όταν δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Ήρθε η μνηστή του στο σπίτι και μας είπε ότι του τηλεφωνεί, αλλά δεν απαντά. Ήταν περίπου 00:30 τα ξημερώματα» είπε ο πατέρας του 23χρονου.

Πατέρας Κυπριανού: «Ήταν σαν να μου έβαλαν ένα μαχαίρι στην καρδιά και να έφυγε όλο το αίμα από μέσα»

«Όταν είδα το δημοσίευμα για την σύγκρουση, επειδή είχα μέσα μου κάποια γεγονότα, λέω μέσα μου, ήταν σαν μου έβαλαν ένα μαχαίρι στην καρδιά μου και να έφυγε όλο το αίμα από μέσα».

Το προφητικό όνειρο που είδε ο παππούς του 23χρονου

Ο πατέρας Χριστόδουλος μίλησε και για το προφητικό όνειρο που είχε δει ο παππούς του Κυπριανού:

«Είχε δει τον γάμο τους και αφού ο παπάς στεφάνωσε τη Χριστίνα, γύρισε προς το μέρος του, αλλά αυτός είχε εξαφανιστεί και στη θέση του βρισκόταν μια στήλη φωτός» είπε, υπογραμμίζοντας ότι, με τον τρόπο του, ο Θεός προετοιμάζει τον άνθρωπο.

«Είμαι ιερέας, θάβω μωρά, μεσήλικες και γέρους. Ήταν ο εφιάλτης της ζωής μου. Είχα δει ότι δεν θα μπορούσα να το αντέξω, αν κάποιο από τα δικά μου παιδιά έφευγε από τη ζωή. Το ένιωθα, αλλά το καλλιεργούσα, έλεγα “γιατί όχι εσύ”» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Όταν έφυγα από δω (σ.σ. την Κύπρο) ήθελα να πάρω το σώμα του παιδιού μου. Ήθελα να τελέσω την κηδεία όπως προβλέπεται, να περιποιηθώ το παιδί μου, το λείψανό του».

Πατέρας Χριστόδουλος: Η στιγμή που είδε τον 23χρονο Κυπριανό

«Για μένα ήταν πολλαπλάσιος πόνος και δεν άντεξα. Αφού φύγαμε από τη Λάρισα, ζήτησα να μου ανοίξουν το φέρετρο, να δω τη μορφή του Κυπριανού. Όταν είδα το πρόσωπό του, άρχισα να ησυχάζω. Γιατί ήταν ο Κυπριανός» πρόσθεσε ο πατέρας Χριστόδουλος.

«Μου σηκώθηκε η τρίχα όταν είδα τον κόσμο που είχε μαζευτεί στην κηδεία του παιδιού. Είχε ήλιο και όταν βγήκε το φέρετρο από την εκκλησία έπιασε βροχή» συμπλήρωσε.

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στη φωτογραφία που έβγαλε η οικογένεια του Κυπριανού. Στάθηκαν δίπλα στο φέρετρο του 23χρονου και χαμογελούσαν. «Είναι η φωτογραφία που απεικονίζει τη «θεία παρηγορία» που νοιώθουν όλοι ότι ο Κυπριανός βρίσκεται στο Φως».

Image
κηδεια φοιτητη τεμπη

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέμπη: «Είναι γελοία η αποζημίωση, θέλουμε να μπούνε φυλακή και να μην πάρουμε ούτε ένα ευρώ» 

Μόνο περηφάνια για τον Ανδρέα: Η UNESCO βράβευσε τον 20χρονο «ήρωα» των Τεμπών

Τέμπη: Συγκινεί η ανάρτηση του ηθοποιού Θοδωρή Ελευθεριάδη που έχασε τη μητέρα του

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis