Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών - Δείγματα DNA στα εγκληματολογικά στην Αθήνα

Image
Δυστύχημα Τέμπη
 clock 09:53 | 19/04/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Στην Αθήνα έχουν μεταφερθεί και εξετάζονται, υπολείμματα οστών που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν 500 κυβικά χώματος από τον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών. Σε λίγες ημέρες θα εξακριβωθεί εάν ανήκουν σε ζώα, ή σε άνθρωπο.

Το οικόπεδο βρίσκεται στη θέση «Πηγάδια» που απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας και έπειτα από αίτημα των συγγενών, οι έρευνες εντατικοποιήθηκαν, ενώ ζητήθηκε νέος δειγματοληπτικός έλεγχος που καλύπτει περισσότερα από 12 δείγματα και τη χρήση ειδικών εργαλείων αφαίρεσης στήλης χώματος (καροτιέρες).

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, μετά και τη συνδρομή της ομάδας Anubis με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, φαίνεται πως οι έρευνες των αρμόδιων υπηρεσιών απέδωσαν καρπούς και κατάφεραν εκτός από συντρίμμια να εντοπίσουν και υπολείμματα οστών.

Τα τελευταία ευρήματα λογίζονται ως τα πλέον σημαντικά, και σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματά τους για την ταυτοποίηση του DNA από τα εργαστήρια στην Αθήνα. Όπως υποστήριξε η Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, συνήγορος οικογενειών θυμάτων των Τεμπών, μετά την ολοκλήρωση των ανακριτικών ενεργειών αναμένεται να αλλάξει και το κατηγορητήριο και να κληθούν περισσότεροι κατηγορούμενοι.

«Στις έρευνες συμμετείχαν δικαστικοί πραγματογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι. Δεν έμειναν σε μια απλή δειγματοληψία, αλλά κάνουν συνολικό πλήρη έλεγχο στα κυβικά χώματος τα οποία είναι μεγάλου όγκου. Μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης είναι κρίσιμο αν μιλάμε για διαφοροποίηση του κατηγορητηρίου: Από ανθρωποκτονία από αμέλεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση».

Και πρόσθεσε:

«Εάν δεν ολοκληρωθούν αυτές οι έρευνες -με αυτές τις υπόνοιες και τις ενδείξεις- δεν μπορεί να ολοκληρωθεί το κατηγορητήριο. Πρέπει να είναι εμπεριστατωμένο. Και αυτός είναι και ο λόγος της καθυστέρησης του κατηγορητηρίου γιατί αναζητούνται και υπεύθυνοι που μπορεί να κληθούν να καταθέσουν στις επόμενες ημέρες. Ήδη έχουμε κατανομάσει τους υπαλλήλους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της Hellenic Train ενώ έχουμε καταγγείλει από τον Μάρτιο του 2023 τους νόμιμους εκπροσώπους της ΡΑΣ, οι οποίοι θα κληθούν και εκείνοι».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται και δειγματοληπτικός έλεγχος από ειδικό πραγματογνώμονα στα δέντρα που βρίσκονται στον τόπο του δυστυχήματος. Η συγκεκριμένη ενέργεια συντάσσεται στη συνολική προσπάθεια για την αναζήτηση και τον εντοπισμό στοιχείων που θα φωτίσουν πτυχές της τραγωδίας που, μέχρι σήμερα, παραμένουν στο σκοτάδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα - Σε κρίσιμη κατάσταση οδηγός μηχανής

Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν, λένε οι ΗΠΑ - Δεν υπήρξε έκρηξη στο έδαφος, απαντά το Ιράν

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis