Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις: Κύριες και επικουρικές θα καταβάλλονται την ίδια μέρα

Image
Συντάξεις
 clock 22:15 | 15/07/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με την οποία καθορίζεται η ημερομηνία καταβολής των επικουρικών συντάξεων του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ). Συγκεκριμένα, καθορίστηκε ως ημερομηνία καταβολής των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ η ίδια με αυτή της καταβολής των αντίστοιχων κύριων συντάξεων, όπως ορίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 34 του Ν. 4611/2019.

Η απόφαση αυτή ισχύει για την καταβολή των επικουρικών συντάξεων μηνός Αυγούστου 2020 και εφεξής.

Η αρ. πρωτ. οικ. 27677/1541/17-6-2016 απόφαση «Ορισμός εργάσιμης μέρας καταβολής μηνιαίων συντάξεων του ΕΤΕΑ» (ΦΕΚ 1941 Β') καταργείται.

Η ταυτόχρονη καταβολή κύριων κι επικουρικών συντάξεων είχε αποφασιστεί εδώ κι έναν μήνα από το υπουργείο Εργασίας. Το νέο καθεστώς κάνει πρεμιέρα τον Αύγουστο και είναι αποτέλεσμα της οργανωτικής και διοικητικής ενοποίησης του e-ΕΦΚΑ. Με το νέο πρόγραμμα, επιτυγχάνονται 1.250.000 λιγότερες τραπεζικές συναλλαγές σε μηνιαία βάση και μπαίνει ένα τέλος στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας που ταλαιπωρούσε μέχρι τώρα τους δικαιούχους επικουρικής σύνταξης.

Ετσι λοιπόν, οι επικουρικές συντάξεις του Αυγούστου 2020 θα πληρωθούν τέλος Ιουλίου μαζί με τις κύριες συντάξεις, ενώ το μέτρο αυτό θα παραμείνει σε μόνιμη βάση. Η ταυτόχρονη πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων γίνεται για πρώτη φορά και είναι ένα απτό αποτέλεσμα της οργανωτικής και διοικητικής ενοποίησης του e-ΕΦΚΑ και του ψηφιακού μετασχηματισμού του που υπαγορεύεται από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση ν.4670/2020.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis