Κοινωνία

Στρέφεται νομικά εναντίον των "μπαταχτσήδων" η ΔΕΗ

ΔΕΗ

Με προσφυγές στα δικαστήρια, θα στραφεί η ΔΕΗ κατά των λεγόμενων "μπαταχτσήδων" καταναλωτών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το κενό νόμου που υπάρχει και προσφεύγουν σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος, αφήνοντας πίσω ανεξόφλητους λογαριασμούς.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδη «υπάρχει η διαδικασία που κάποιος μπορεί να αλλάξει και πάροχο ανεξάρτητα αν έχει εξοφλήσει το λογαριασμό του στον προηγούμενο. Εμείς έχουμε ζητήσει από την πολιτεία να μην έχει το δικαίωμα κάποιος να αλλάξει πάροχο εφόσον χρωστά στον προηγούμενο»
Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, μέχρι τώρα υπήρξε διακοπή 100.000 συνδέσεων σε καταναλωτές, που χρωστούσαν πάνω από 1.000 ευρώ και είχαν 8 μήνες να εξοφλήσουν το λογαριασμό, να προβούν σε διακανονισμό ή να ενταχθούν σε κοινωνικό τιμολόγιο. Είπε, ακόμα, ότι περίπου 5,5 εκατ. πελάτες, στο σύνολο των 7,5 εκατ., είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη ΔΕΗ.
«Αυτά τα χρήματα πρέπει να διεκδικηθούν» ξεκαθάρισε ο κ. Αδαμίδης, υπογραμμίζοντας ότι η ΔΕΗ κανονικά θα έπρεπε να δεσμεύει και τους τραπεζικούς λογαριασμούς καταναλωτών, που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα αλλά επιλέγουν να μην εξοφλούν τους λογαριασμούς τους.
Στο μεταξύ, αναφερόμενος στην απόφαση της ΔΕΗ για επιβράβευση των καλοπληρωτών καταναλωτών που εξοφλούν το λογαριασμό στην ώρα του, είπε ότι με την επιστροφή του συνόλου των παγίων τους μπορεί να κερδίσουν μέχρι και 40 ευρώ και χαρακτήρισε την κίνηση ως «επιθετική πολιτική» απέναντι στους ανταγωνιστές ιδιώτες.
Πηγή: Έθνος

Ελλάδα

Έκτακτο σχέδιο για την ενεργειακή επάρκεια: Σε ετοιμότητα όλες οι μονάδες λιγνίτη και φυσικού αερίου

ΔΕΗ λιγνικές μονάδες

Έκτακτο σχέδιο με γενική επιστράτευση όλων των θερμικών μονάδων, φυσικού αερίου και λιγνίτη, έχει εκπονήσει ο Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), προκειμένου να εξασφαλίσει την επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος σε συνθήκες αυξημένης ζήτησης, σε περίπτωση κακοκαιρίας, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο ΑΔΜΗΕ ζητάει το κρίσιμο τρίμηνο Δεκεμβρίου – Φεβρουαρίου να είναι διαθέσιμο το σύνολο των θερμικών μονάδων και να έχουν τις απαραίτητες ποσότητες καυσίμου, ώστε να μπορούν να δουλέψουν στο «φουλ» προκειμένου να μπορούν να καλύψουν την υψηλή ζήτηση που μπορεί να προκαλέσει πιθανή κακοκαιρία.

Παράλληλα σε μονάδες φυσικού αερίου που μπορούν να δουλέψουν και με εναλλακτικό καύσιμο (οι μονάδες της ΔΕΗ, της Elpedison και οι μικρές της Ήρων) καλούνται να γεμίσουν τις δεξηαμενές τους με πετρλ4εάιο, ώστε αν υπάρχει έλλειμμα φυσικού αερίου να διασφαλιστεί συνολική ισχύς 1.790 MW.

Εκσκαφείς, ταινιόδρομοι και άλλα μηχανήματα της ΔΕΗ, που έχουν παροπλιστεί εδώ και μήνες στο πλαίσιο του προγράμματος απολιγνιτοποίησης, επισκευάστηκαν άρδην και έβαλαν μπροστά για την επαναλειτουργία των τριών ορυχείων Νοτίου Πεδίου του λιγνιτικού κέντρου Πτολεμαΐδας.

Ο ΑΔΜΗΕ, ο οποίος κλήθηκε από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να καταθέσει επικαιροποιημένη μελέτη επάρκειας του συστήματος το κρίσιμο διάστημα του χειμώνα, διαπιστώνει ότι σε κανονικές συνθήκες δεν υπάρχει κίνδυνος. Ωστόσο, σε περίπτωση υψηλής ζήτησης λόγω κακοκαιρίας, το σύστημα είναι οριακό.

Τα υδάτινα αποθέματα στους ταμιευτήρες των υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα δεκαετίας Ο «Μπάλλος» έβαλε μία ποσότητα νερού στους ταμιευτήρες, αλλά όχι τέτοια που να αλλάζει την εικόνα.

Το σύστημα δεν μπορεί να στηριχτεί στις εισαγωγές, ενώ σε περίπτωση έντονης κακοκαιρίας η συνεισφορά των ΑΠΕ θα είναι περιορισμένη.

«Είμαστε οριακά για την αντιμετώπιση υψηλής αιχμής, που δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε. Γι' αυτό θα πρέπει να είναι όλες οι θερμικές μονάδες διαθέσιμες, όχι μόνο από θέμα συντήρησης, αλλά και από πλευράς καυσίμου», τόνισαν από τον ΑΔΜΗΕ στην Καθημερινή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο - σεισμός: 22 μέρες μετά ... κλειστή η πλατφόρμα για χιλιάδες σεισμόπληκτους

Σοκ: Γυναίκα συγγενής κακοποίησε την 8χρονη!

Ματθαιόπουλος: Από την καρέκλα του Αρχηγού στο εδώλιο του κατηγορουμένου

ESPA BANNER