Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία η δίκη για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε κοινωνικό χώρο

Image
xrysh_aygh.jpg
 clock 16:56 | 16/07/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Στην τελική ευθεία για την έκδοση της ετυμηγορίας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου έχει εισέλθει η δίκη για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, τον Ιούλιο του 2013, κατά τη διάρκεια μοτοπορείας.
Για τη βίαιη επίθεση λογοδοτούν συνολικά εννέα κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων ο νυν ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, και ο τότε βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος, για τα αδικήματα της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και οπλοφορίας.
Στο δικαστήριο απολογήθηκε σήμερα ο Νίκος Μίχος, φωτογραφίες του οποίου να συμμετέχει στη μοτοπορεία περιλαμβάνονται στη δικογραφία.
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι γνώριζε οτιδήποτε για την επίθεση στο στέκι, καθώς -όπως είπε- δεν οργάνωσε τη μοτοπορεία και τον ίδιο τον ειδοποίησαν «από τα κεντρικά στη Μεσογείων» για διανομή φυλλαδίων. «Πήγαμε μια βολτίτσα και σηκωθήκαμε και φύγαμε. Μετά μάθαμε ότι κάποιοι γύρισαν και έγιναν επεισόδια», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε πολλές ερωτήσεις της Έδρας άφησε αιχμές κατά του Γιάννη Λαγού.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis