Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταϊνμάιερ: Υπέρ μιας σχεδιασμένης αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους

Image
στάινμάιερ
 clock 08:59 | 16/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, που ήταν παρών στο Σταντ ντε Φρανς κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι, τάχθηκε υπέρ μιας «σχεδιασμένης αντιμετώπισης» από τη διεθνή κοινότητα εναντίον των τρομοκρατών, αλλά και μιας στρατιωτικής. Σε συνέντευξή του στο Spiegel Online ο Σταϊνμάιερ, ο οποίος μετά το Παρίσι μετέβη στη Βιέννη για να συμμετάσχει στη διάσκεψη για τη Συρία, τόνισε ότι: «Εναντίον του Ισλαμικού Κράτους δεν βοηθά καμία λέξη, κανένα επιχείρημα και φυσικά όχι το να κλειστούμε στο καβούκι μας. Αντίθετα (το μόνο που βοηθά) είναι η σχεδιασμένη αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα». 

Στη Συρία, το Ιράκ και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το ΙΚ έδρασε με «βάρβαρη ασπλαχνία» και γι' αυτό, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, «η βία είναι εντελώς χωρίς σύνορα. Η κλιμάκωση του μίσους και της βίας συνεχίζεται, δεν γνωρίζει ούτε ανθρωπιά ούτε συμπόνια». 

Ο Σταϊνμάιερ μετά το Παρίσι, όπου βρισκόταν την Παρασκευή, πέταξε με καθυστέρηση το βράδυ του Σαββάτου για τη Βιέννη, για να συμμετάσχει στη δεύτερη διάσκεψη για τη Συρία. Εκεί εκπρόσωποι της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας, του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας αναζητούν μια ειρηνευτική λύση για τη Συρία. 
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis