Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκυλακάκης: Χτίσιμο αφορολόγητου με χάρτινες αποδείξεις

Image
Αποδείξεις
 clock 13:45 | 21/02/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Μία νέα εφαρμογή για τον «χτίσιμο» του αφορολογήτου ακόμα και μέσω αποδείξεων με μετρητά, εφόσον αποσταλούν στην ΑΑΔΕ, προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σχέδιο για τη δημιουργία μιας εφαρμογής στην ΑΑΔΕ στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να στέλνουν την απόδειξη που πήραν από μια συναλλαγή με μετρητά και να «μετρά» ως ηλεκτρονική συναλλαγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους σχεδιασμούς είναι ο φορολογούμενος να μπορεί να σκανάρει την απόδειξη, ακόμα και μέσω του κινητού του τηλεφώνου, και να την αποστέλλει στην ΑΑΔΕ. Το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και παροχή κινήτρων ώστε οι φορολογούμενοι να κάνουν χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής.

Αυτό που μελετάται είναι, κατά τη διάρκεια της αρχικής εφαρμογής του προγράμματος, μόνο οι συγκεκριμένες «χάρτινες» αποδείξεις να μετρούν για τις κληρώσεις που πραγματοποιεί κάθε μήνα η ΑΑΔΕ και στη συνέχεια να αρχίζουν να μετρούν για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου δηλαδή το 30% του εισοδήματος που πρέπει να συγκεντρώνεται κάθε χρόνο μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να εφαρμοστεί από φέτος και ένας από τους βασικούς στόχους του υπουργείου Οικονομικών είναι ο περιορισμός της φοροδιαφυγής.

 

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχία στις Αρχάνες - Θετικός στον κορωνοϊό αντιδήμαρχος

Ηράκλειο: "Λουκέτο" σε επιχειρήσεις και πρόστιμα σε κάποιους που "έσπασαν" την καραντίνα

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis