Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμερα η νεκροψία του βρέφους - Νοσηλεύτρια στο Παπανικολάου η 37χρονη παιδοκτόνος

Image
βρεφος
 clock 09:44 | 10/01/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή του 6 μηνών αγοριού το οποίο δολοφονήθηκε άγρια στο Μακροχώρι Ημαθίας. Για ανθρωποκτονία κρατείται η 37χρονη μητέρα του βρέφους.



Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων κοριτσιών της, ηλικίας 6 και 7 ετών, τα οποία ειδοποίησαν τους παππούδες για το τραγικό περιστατικό, οι οποίο με το αγροτικό τους μετέφεραν το βρέφος στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.



Το βρέφος έφερε σοβαρά τραύματα και δεν είχε σφυγμό. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τη μητέρα για ανθρωποκτονία.

Αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, «είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική»



«Είχε από παλιά προβλήματα. Είχε χωρίσει και είχε μείνει με τα δύο παιδιά. Μετά γνώρισε έναν άλλον, έμεινε έγκυος αλλά την παράτησε και αυτός. Μετά από αυτό χειροτέρεψε η κατάστασή της. Ήταν σαν χαμένη» λέει ο κάτοικος του Μακροχωρίου ο οποίος γνωρίζει την οικογένεια της 37χρονης.



Ο παππούς και η γιαγιά έλεγαν ότι η κόρη τους είχε έντονα ψυχολογικά προβλήματα και πάσχει από βαριά κατάθλιψη, ενώ κατά πληροφορίες, είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.



Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, η βρεφοκτόνος είναι επικουρική συμβασιούχος νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και ήταν σε άδεια λοχείας για τη γέννηση του μωρού, το οποίο και δολοφόνησε.

 

«Δεν το έκανα εγώ αλλά κάποια «αόρατη» δύναμη» είπε η μητέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 37χρονη φέρεται να είπε στους γονείς της, οι οποίοι άνοιξαν την πόρτα και είδαν βαριά τραυματισμένο το βρέφος και τις εγγονές τους να ουρλιάζουν, ότι δεν το σκότωσε αυτή αλλά κάποια «αόρατη» δύναμη...

Η μητέρα, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα της Βέροιας σε κατάσταση σοκ και δείχνει να μην έχει καν συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει.

Image
σπίτι παιδοκτόνος

 

«Προσπάθησα να γλιτώσω το βρέφος από τα χέρια της, το χτυπούσε με μανία»

Γείτονας της οικογένειας μιλά στο protothema.gr για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η 37χρονη κάνοντας λόγο για μια ψυχολογική κατάσταση που επιβαρύνθηκε μόλις ο πρώην σύντροφός της την εγκατέλειψε ενώ ήταν έγκυος.



«Η κοπέλα είχε προβλήματα. Εγώ την είχα πελάτισσα στο μαγαζί και αφότου γέννησε είχε πάθει και επιλοχία κατάθλιψη. Γι΄ αυτό είχε έρθει εδώ, στη μάνα της. Πριν, έμενε στα Γιαννιτσά. Τώρα τελευταία νοίκιασε κοντά στη μάνα της και την αδελφή της.



Είχε από παλιά προβλήματα. Είχε χωρίσει και είχε μείνει με τα δύο παιδιά. Μετά γνώρισε έναν άλλον, έμεινε έγκυος αλλά την παράτησε και αυτός. Μετά από αυτό χειροτέρεψε η κατάστασή της. Ήταν σαν χαμένη»
λέει ο κάτοικος του Μακροχωρίου ο οποίος γνωρίζει την οικογένεια της 37χρονης.

Image
Βέροια παιδοκτόνος

 

Ο μάρτυρας περιγράφει τι συνέβη στο σπίτι όπου έμενε η μητέρα με τα παιδιά της στο Μακροχώρι Βέροιας. «Άκουσα τα παιδιά να φωνάζουν για βοήθεια. Πετάχτηκα έξω και πήγα στο σπίτι. Είδα τη μάνα να χτυπάει με μανία το παιδί της. Πάγωσα. Μετά προσπάθησα να το γλιτώσω τραβώντας το αλλά ήταν αργά» δηλώνει ο γείτονας στο thesstoday.gr το οποίο δημοσίευσε εικόνες από το σπίτι όπου σημειώθηκε η τραγωδία.



Κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τη μητέρα για ανθρωποκτονία. Κατά πληροφορίες, η γυναίκα αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ στο παρελθόν είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί.

Μαθήτρια στην τάξη που αποδεκατίστηκε στα Τέμπη το 2003 η 37χρονη που σκότωσε το βρέφος της

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τη μητέρα που σκότωσε το παιδί της στη Βέροια.



Πρόκειται για μαθήτρια στην τάξη του 2003, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, ;όταν 21 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα, στην Κοιλάδα των Τεμπών. Η ίδια δεν είχε πάει στην εκδρομή, ωστόσο σύμφωνα με το τοπικό μέσο, έκτοτε απέκτησε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, γνωρίζοντας ότι 21 συμμαθητές της έφυγαν από τη ζωή, ενώ δεν είναι το μοναδικό παιδί που απέκτησε μετατραυματικό στρες μετά την τραγωδία του 2003, καθώς τον Ιούλιο του 2022 ένας ακόμη μαθητής- σε ηλικία 35 ετών- έβαλε τέλος στη ζωή του με δίκαννο, καθώς δεν μπορούσε να ξεπεράσει την απώλεια των συμμαθητών του και για χρόνια πάλευε με ψυχολογικά προβλήματα.



Επίσης, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, εκτός από επιλόχεια κατάθλιψη, πάσχει και από μια πολύ σοβαρή ψυχική νόσο, για την οποία ήταν απαραίτητο να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ώστε να είναι λειτουργική. 



Επιπλέον, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ίδιο τοπικό μέσο, η 37χρονη έχει υπάρξει- κατά το παρελθόν- θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Πολύ πρόσφατα διορίστηκε ως μόνιμη εργαζόμενη σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και μετακόμισε στην Ημαθία με άδεια ανατροφής τέκνου. Εξάλλου, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο δικηγόρος Γιάννης Αργυρίου- ο οποίος παλαιότερα είχε αναλάβει νομική υπόθεση της 37χρονης- ανέφερε ότι η κατηγορούμενη «ήταν ένας άνθρωπος που χρειαζόταν βοήθεια και που πολύ πρόσφατα αντιμετώπισε και έντονη ενδοοικογενειακή βία, που είχε ως επακόλουθο τη λύση του γάμου της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα «λευκά» η χώρα: Τσουχτερό κρύο χιόνια και παγετός σήμερα - Που θα κλείσουν τα σχολεία

«Χτυπούσε το βρέφος με μανία», λέει αυτόπτης μάρτυρα για την 37χρονη που σκότωσε το 6 μηνών παιδί της

Στο Παίδων Αγία Σοφία μεταφέρθηκε 9χρονος με μηνιγγίτιδα

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis