Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινική δίωξη στη δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού

Image
Ιωάννα Κολοβού
 clock 22:48 | 24/01/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Στο τριμελές αυτόφωρο παραπέμφθηκε για να δικαστεί η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης και βία κατά υπαλλήλων, μετά από μήνυση που υπέβαλε ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού, που η ίδια έχασε μετά από πλειστηριασμό, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι στη δημοσιογράφο. Ανάμεσά τους ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γιάννης Πρωτούλης από το ΚΚΕ. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα υπέρ της κ. Κολοβού, καταδικάζοντας τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της δημοσιογράφου, η διαδικασία μεταβίβασης της κυριότητας του ακινήτου έχει ολοκληρωθεί, περνώντας στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη. Ωστόσο, δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία έξωσης της κ. Κολοβού, που είχε διακοπεί το περασμένο καλοκαίρι.

Όπως υποστήριξε σε δήλωσή της, έχασε το σπίτι της για χρέος 45.000 ευρώ, με την τράπεζα να απορρίπτει τις προσπάθειες διακανονισμού του. Τελικώς, μετά από δύο άγονους πλειστηριασμούς, το ακίνητο αγοράστηκε έναντι 15.000 ευρώ. Ο νέος ιδιοκτήτης τής υπέβαλε μήνυση γιατί συνέχιζε να διαμένει στο σπίτι και η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή της.

Νωρίς το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ, μαζί με δικαστικό επιμελητή, μετέβησαν στου Ζωγράφου, για να ολοκληρωθεί η έξωση της Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι. Η ίδια κατήγγειλε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού με πριόνι. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι της, σε ένδειξη συμπαράστασης.

Η δίκη της Ιωάννας Κολοβού αναβλήθηκε για τις 5 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: Αγανακτισμένοι οι ιδιοκτήτες θερμοκηπίων - Ψάχνουν εργάτες και δεν βρίσκουν

Έκρηξη κοντά σε πλοίο που έπλεε στα ανοικτά της Υεμένης

Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή η Ραφαέλα λίγες μέρες μετά τα 21α γενέθλιά της

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis