Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Η Μαλένα ήταν ήδη 20 λεπτά νεκρή όταν έφτασαν οι γιατροί της ΜΕΘ - Το νέο κρίσιμο ερώτημα

Image
παιδιά πάτρα
 clock 21:12 | 08/07/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Συνεχίζονται οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη στην Πάτρα. Όσον αφορά στη μικρή Μαλένα, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, φαίνεται πως ήταν ήδη 20 λεπτά νεκρή, όταν έφτασαν οι γιατροί της ΜΕΘ.

Την αποκάλυψη έφερε στο «φως» η κατάθεση του γιατρού της ΜΕΘ, η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Mega. Ο συγκεκριμένος γιατρός έσπευσε στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίς», όπου νοσηλευόταν η Μαλένα, από το νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τον γιατρό που δύο χρόνια αργότερα προσπάθησε να κάνει ανάνηψη στην Τζωρτζίνα.

Ο γιατρός κατέθεσε στις Αρχές ότι όταν τον κάλεσαν από το νοσοκομείο και πήγε στο δωμάτιο της Μαλένας, το κορίτσι ήταν νεκρό για περίπου 20 λεπτά. Ο ίδιος συνεκτίμησε ότι χρειάστηκαν 10 λεπτά για να μετακινηθεί από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.

Το κρίσιμο ερώτημα

Το ερώτημα είναι το εξής: Τι διαδραματίστηκε τα άλλα 10 λεπτά; Ήταν εκείνα τα λεπτά που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου να καλέσει τους γιατρούς και εκείνοι στη συνέχεια ζήτησαν βοήθεια, όπως επιβεβαιώνει το πρωτόκολλο; Ή οι γιατροί προσπάθησαν αυτά τα 10 λεπτά να σώσουν τη Μαλένα και όταν είδαν ότι είναι ανέφικτο κάλεσαν τον γιατρό;

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε καταθέσει σχετικά: «Η γιατρός κοιτούσε την Μαλένα με απορία και αδράνεια, με αποτέλεσμα να την πιάσω από το μπράτσο και να της πω: "Τι θα κάνεις; Θα ενεργοποιηθείς; Το παιδί πεθαίνει, δεν το βλέπεις;". Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ ούτε ανάνηψη. Κάλεσαν τη ΜΕΘ του Αγλαΐα να πάρουν οδηγίες για ένεση ενδοκάρδιας αδρεναλίνης και ατροπίνης, με ρωτούσαν τα κιλά της και έφερναν το ένα οξύμετρό πίσω από το άλλο, γιατί δε λειτουργούσαν. Μετά από 10 λεπτά έφτασαν οι γιατροί της ΜΕΘ».

Ωστόσο, όσα είπε η 33χρονη ουσιαστικά καταρρίπτουν και τον άλλο της ισχυρισμό, ότι οι εκδορές που έγιναν στο πρόσωπο της Μαλένας –και διαπιστώθηκαν προθανάτιες– έγιναν από τους γιατρούς που έσπευσαν να της κάνουν ΚΑΡΠΑ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα σύμβαση για την επιτήρηση των του ιού και των μεταλλάξεων

Ο ΕΟΦ ανακαλεί rapid test για πλαστό πιστοποιητικό

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis