Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Τι έδειξε η ανάλυση DNA στο πανάκι της Ίριδας - Τι είπε για την Πισπιρίγκου ο Δασκαλάκης

Image
Στοιχεία δείχνουν τον ασφυκτικό θάνατο των τριών παιδιών
 clock 10:24 | 03/07/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Τα όσα είπε ο Μάνος Δασκαλάκης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας στην Πάτρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο πατέρας των τριών κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα έχει μαζέψει τα πράγματα του από το σπίτι εδώ και εβδομάδες δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι δε θέλει να έχει καμία επαφή με την προφυλακισμένη εν διαστάσει σύζυγό του που κατηγορείται για τη δολοφονία της Ίριδας και θεωρείται βασική ύποπτος για τους ασφυκτικούς θανάτους της Μπαλένας και της Ίριδας.

Στις 15 σελίδες της κατάθεσής του στις 16 Ιουνίου στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ωστόσο φαίνεται ότι μόνο καλά λόγια είχε να πει τότε για την Ρούλα Πισπρίγκου. Πρόκειται για κατάθεση πανομοιότυπη με εκείνη που έδωσε στην 18η ανακρίτρια για το θάνατο της Τζωρτζίνας και τις συνεδρίες που έκανε με την κλινική ψυχολόγο

«Η Ρούλα φρόντιζε τα παιδιά όλη ημέρα. Είχε πέσει με τα μούτρα πάνω στα παιδιά.Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ήταν πολύ καλή μητέρα για αυτά. Είχε καθαρό το σπίτι. Είχε κάθε ημέρα έτοιμο φαγητό για όλους και τα παιδιά ήταν πάντα περιποιημένα», αναφέρει και προσθέτει: «Ήμασταν μία αγαπημένη οικογένεια και περνούσαμε πολύ καλά Από όλα αυτά τα 9 χρόνια που ήμουν με τη Ρούλα και από όσα περάσαμε μαζί δεν θα μπορούσα ποτέ να σκεφτώ ότι η Ρούλα θα έφθανε στο σημείο να έκανε κακό στα παιδιά μας», έλεγε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Τι έδειξε η ανάλυση DNA στο πανάκι

Στο πλαίσιο της έρευνας για τους θανάτους των δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη οι δύο έμπειροι ιατροδικαστές κατέληξαν στην εγκληματική ενέργεια ακολουθώντας τη μεθοδολογία του αποκλεισμού όλων των άλλων αιτίων θανάτου.

Η ανάλυση τους έδειξε πως η παρουσία ικανής ποσότητας αίματος στο πανάκι συνδέεται ευθέως με το ανευρεθέν τραύμα στο βλεννογόνο του στόματος του βρέφους και συνηγορεί υπερ προηγηθείσας άσκησης ισχυρής πίεσης με αυτό.

Τσιάρας: Έρχεται αναμόρφωση στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, παραδέχθηκε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι, «προφανώς και υπήρξαν αστοχίες και λάθη» στην υπόθεση της Πάτρας και για το λόγο αυτόν, «από την πρώτη στιγμή έστειλα επιστολή στον Καρακούκη, για να ερευνήσει για τα όποια στοιχεία μπορεί να προκύψουν».

Σχετικά με τυχόν ποινές προς τους ιατροδικαστές που εξέτασαν τις σορούς των τριών κοριτσιών της Πάτρας, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, τονίζοντας πως «το ζήτημα είναι τι θα αποδειχθεί μέσω της διαδικασίας. Η νέα επιστολή έχει ετοιμαστεί και θα αποσταλεί τη Δευτέρα».

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι, «η αναμόρφωση της ιατροδικαστικής είναι μέσα στις προθέσεις μου, έχουμε ετοιμάσει το νομοσχέδιο για τη διαμόρφωση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας» και αναφέρθηκε σε ελάχιστο αριθμό ιατροδικαστών ανά υπηρεσία και ενίσχυση του κλάδου από ιατροδικαστές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Συμπλοκή στα Πατήσια: Κατέληξε ο άνδρας που είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο - Τρεις οι νεκροί

Κρήτη: Βρέθηκε η 46χρονη για την οποία είχε σημάνει SILVER ALERT

Αιματηρό επεισόδιο σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους: Έπεσαν πάνω από 5 πυροβολισμοί

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis