Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

"Οδύσσεια" για τους επιβάτες στο "Βιτσέντζος Κορνάρος"

Image
talaiporia.jpg
 clock 07:19 | 27/03/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Στο ίδιο ακριβώς σημείο του λιμανιού της Κάσου όπου και προσάραξε και χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε εξέλιξη παραμένει από το βράδυ της Τετάρτης  το "Βιτσέντζος Κορνάρος" με τους 227 επιβάτες και τα 50 άτομα πλήρωμα, με την αντοχή των επιβατών ωστόσο να δοκιμάζεται για 2 και πλέον 24ωρα.
Το ρυμουλκό που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει από τη Μύκονο προκειμένου να φτάσει στο σημείο και να μεταφέρει τους επιβαίνοντες, αναγκάστηκε λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών να αγκυροβολήσει στην Αστυπάλαια όπου και παραμένει.

Η νεώτερη ενημέρωση του ekriti.gr από το Υπουργείο Ναυτιλίας, λέει ότι αυτό που περιμένουν οι Λιμενικές Αρχές είναι να κοπάσει κάπως ο καιρός έτσι ώστε το ρυμουλκό να φύγει αμέσως για το λιμάνι της Κάσου. Αυτό, εκτιμάται ότι θα γίνει το μεσημέρι καθώς τότε προβλέπεται σύμφωνα και με το δελτίο καιρού να πέσουν οι άνεμοι στο λιμάνι που φτάνουν ακόμη και τα 8 μποφόρ, με την ταλαιπωρία των επιβατών να παίρνει παράταση.

Στο πλοίο αυτή την ώρα βρίσκονται δύο επιθεωρητές, ένας από το Λιμενικό Σώμα και ένας Ιταλικού Νηογνώμονα προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση ενώ στο λιμάνι αναμένεται να βουτήξουν και δύτες για να ελέγξουν και εκείνοι με τη σειρά τους τυχόν ζημιές στο πλοίο.

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες λένε πως όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους ενώ Κατά δήλωση του Πλοιάρχου, έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με τους Κανόνες Ασφαλείας,. Παράλληλα από το πλήρωμα διενεργούνται συνεχώς έλεγχοι για τη διαπίστωση της ασφάλειας του πλοίου και των επιβατών. Επισημαίνεται ότι το σύνολο των ενεργειών πραγματοποιείται με γνώμονα την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, προς αποφυγή πρόσθετων προβλημάτων που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Θήρα - Ανάφη - Σητεία - Κάσο - Κάρπαθο - Διαφάνι - Χάλκη - Ρόδο με επιστροφή. ο 55μελές πλήρωμα του επιβατηγού- οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» το οποίο προσάραξε το βράδυ της Τετάρτης κατά τον κατάπλου του στον λιμένα Φρυ Κάσου. 

Μετά τη ρυμούλκησή του το πλοίο θα επιθεωρηθεί για να αποφασιστεί εάν είναι αξιόπλοο. Σε περίπτωση που απαγορευτεί η αναχώρησή του, όσοι επιβάτες είχαν προορισμό το Διαφάνι, τη Χάλκη και τη Ρόδο θα προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis