Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Γιάννης Σμαραγδής απαντά στον Μυκονιάτη γκαλερίστα: Θα του επιστρέψω τη χορηγία των €3.000

Image
smaragdis-skion.jpg
 clock 13:50 | 15/10/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Απάντηση στο εξώδικο - το οποίο, όπως σημειώνει, δεν έλαβε ποτέ - δίνει ο Γιάννης Σαμαραγδής προς τον γκαλερίστα από τη Μύκονο που ισχυρίζεται ότι του δάνεισε χρήματα για να ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας «Νίκος Καζαντζάκης» αλλά δεν του επεστράφησαν ποτέ.

Ο κ. Σμαραγδής στην απάντησή του με τίτλο «Η καλοσύνη των πολλών και η ιδιοτέλεια των ολίγων» αρχικά επισημαίνει ότι έχει δεχθεί ανιδιοτελή βοήθεια από αρκετούς ανθρώπους που «δεν θέλησαν να εμφανιστεί ούτε η προσφορά τους ΟΥΤΕ καν το όνομα τους» κάνοντας ονομαστική αναφορά στον μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου και τον δημιουργό της AEGEAN Θεόδωρο Βασιλάκη.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Σμαραγδής απαντά στον γκαλερίστα από το νησί των ανέμων αποκαλύπτοντας από τη μια ότι είχε υποσχθεί άλλα 10.000 ευρώ που ποτέ δεν έδωσε και από την άλλη ότι «ήρθε ήρθε όμως ο ίδιος με μια φωτογραφία του 20 χρόνια νεότερος, δήλωσε πρώην ηθοποιός με το ψευδόνημο Γκρέκο και ζήτησε (με τον αέρα των 3.000€) να παίξει στη ταινία και να πει δύο-τρία λογάκια...».

«Για να μην του πώ γιατί δεν μπορούσε να παίξει στη ταινία και να τον προσβάλω (τώρα πρέπει να το πω:λόγω πλήρους ακαταλληλότητας) απέφευγα να του απαντήσω, τον κάλεσα όμως στην επίσημη πρεμιέρα ανάμεσα σε όλους τους χορηγούς και ανέγραψα το όνομά του τιμητικά στους τίτλους της ταινίας όπως ήταν το «πρεπό»
Έκτοτε ο πονηρός νεοέλληνας βάπτισε τη χορηγία,δάνειο...
και μετά φθάσαμε στο εξώδικο...» γράφει ο Γιάννης Σμαραγδής.

Ο μεγάλος σκηνοθέτης τονίζει, τέλος, ότι «αγνοώντας παντελώς τις ιδιοτέλειες προθέσεις αυτού του ανθρώπου, θα τού επιστραφούν τα χρήματα που έδωσε ως χορηγία, και υπερασπιζόμενος την αξιοπρέπεια μου δε θα διαγράψω το όνομα του απο τους τίτλους της ταινίας και θα παραμείνει ανάμεσα στούς χορηγούς που εκτός από τα χρήματα τους, έβαλαν την αγάπη τους και την ανιδιοτέλεια τους, παρ’οτι από τον ίδιο έλειψαν παντελώς...».

Η απάντηση του Γιάννη Σμαραγδή έχει ως εξής:

Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ Η ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ

Με κατάπληξη είδα δημοσιευμένο στην σεβαστή εφημερίδα σας το εξώδικο εναντίον μου που σας εστάλη απο το Κο Αθανάσογλου, ενώ ποτέ δεν εστάλη σε μένα.
Οι λόγοι απο τη μεριά του είναι προφανείς : να αποσπάσει μια στιγμιαία έστω δημοσιότητα που δεν κατόρθωσε να απολαύσει δίδοντας 3.000 € με κρυπτόμενο ως φαίνεται τελικό σκοπό τη συμμετοχή του ως ηθοποιός στη ταινία ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ !!!

Αφού πήρε αυτό το δρόμο η υπόθεση είμαι υποχρεωμένος να βάλω (από τη μεριά μου) τα πράγματα στη θέση τους .

Τα κινηματογραφικά έργα που είχα τη τύχη και τη τιμή να υπηρετήσω, λόγω θέματος και ειδικών αναγκών ήταν και είναι πολύ ακριβές παραγωγές και είμαι αναγκασμένος να είμαι συνεχώς με απλωμένο το χέρι σαν επαίτης της Αγάπης (και καθόλου δεν ντρέπομαι γι’αυτό) γιατί διαφορετικά αυτά τα έργα δεν θα μπορούσαν ΠΟΤΕ να ολοκληρωθούν.

Τα περισσότερα από αυτά με έφεραν οικονομικά στο χείλος του γκρεμού (όπως και ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ) που ομως στάθηκα όρθιος από την καλοσύνη των πολλών που με πολλαπλούς τρόπους και ΧΩΡΙΣ κανενός είδους ιδιοτέλειας με στήριξαν και με στηρίζουν.

Πολλοί δε εξ´αυτών με μεγάλη οικονομική προσφορά στις ταινίες μου δεν θέλησαν να εμφανιστεί ούτε η προσφορά τους ΟΥΤΕ καν το όνομα τους.

Έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να τούς ευχαριστήσω δημόσια και δεν θα αναφέρω ούτε τώρα τα ονόματα τους αφού δεν το επιθυμούν...

Θα κάνω όμως δύο εξαιρέσεις και ελπίζω οι αναφερόμενοι να με συγχωρέσουν:

Ο ένας είναι ο μεγάλος (σε ψυχή και ταλέντο) Βαγγέλης Παπαθανασίου που κατάφεραν οι μοχθηροί αν-Έλληνες να τον λασπώσουν τόσο ώστε να ρίξει και αυτός πέτρα πίσω του και να αυτοεξοριστεί.

Μας έγραψε την μουσική σε δύο ταινίες ΚΑΒΑΦΗΣ κ’ ΕL GRECO εντελώς δωρεάν. Οι αμοιβή του στη ταινία ΚΑΒΑΦΗΣ ήταν μεγαλύτερη απ’ότι κόστισε ολόκληρη η ταινία και έμαθα το ύψος της αμοιβής του πολύ αργότερα.

Όπως πολύ αργότερα έμαθα ότι έκανε πολλαπλές αγαθοεργίες σε μή έχοντες, σε δεινοπαθούσες οικογένειες, σε ανήμπορους ασθενείς που πλήρωνε τα νοσήλια τους για το εξωτερικό, συντηρούσε δυστυχισμένους καλλιτέχνες, για 10 χρόνια συντηρούσε τον ανήμπορο πλέον παλαιστή Τζίμη Αρμάο πλήρωσε και τη κηδεία του, το ίδιο έκανε και για τον Κώστα Χατζηχρήστο και τόσους άλλους που ποτέ δεν έμαθαν ότι τους συντηρούσε ο Βαγγέλης, δεν το ήξεραν καν ούτε οι πιο κοντινοί του άνθρωποι!
Και εγώ τυχαία το έμαθα, και όταν του το είπα, άλλαξε αμέσως κουβέντα...(ανεξίτηλα μεγάλη ψυχή)

Ο άλλος είναι ο αποθανών πλέον Θόδωρος Βασιλάκης ο δημιουργός της AEGEAN που είμαι βέβαιος πως η αγαθή ψυχή του μας «ορά» από τον Υπερουράνιο τόπο.

Ήταν χορηγός σε όλες τις ταινίες μου. Στη ταινία ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ όταν έμαθε το πόλεμο που μας έκαναν για να μην γίνει η ταινία, εκτός απο τη χορηγία του, μας πλούμησε με ένα σοβαρό επι πλέον χρηματικό ποσό και γι’αυτό του αφιέρωσα τη ταινία οπως φαίνεται στους τελικούς τίτλους,νάναι καλά η ψυχή του εκεί που βρίσκεται!

Όσο ζούσε βοηθούσε γενναία και σε σταθερή βάση το πολιτισμό και τους ανθρώπους του και εύχομαι να υπάρξουν στο μέλλον ευκατάστατοι Έλληνες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του!

Δίπλα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους της προσφοράς που έζησε η ασημαντότητα μου, το μόνο που κατόρθωσα να κάνω είναι, μετά την έξοδο των ταινιών μου απο τις αίθουσες να τις προσφέρω αφιλοκερδώς στο Υπουργείο Εξωτερικών για τη πολιτιστική διπλωματία της χώρας, και δωρεάν προβολές των ταινιών μας στους πολιτιστικούς συλλόγους εντός και εκτός Ελλάδος.

Απο την άλλη μεριά, την αντίπερα όχθη, δεν έζησα και λίγα απο τις πράξεις των μοχθηρών και ιδιοτελών οντοτήτων...

Τώρα για το συγκεκριμένο:

Πράγματι λόγων της ανεξήγητης μανίας ορισμένων, που προσπάθησαν να εμποδίσουν να γίνει η ταινία ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ, βρεθήκαμε σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και άπλωνα το χέρι μου συνεχώς για χορηγίες όχι για δανεικά βεβαίως που μεγαλώνουν το πρόβλημα αντί να το μικραίνουν...

Εκεί εμφανίστηκε ο Κος Αθανάσογλου και μας έδωσε 3.000 ευρώ ως χορηγία και υποσχέθηκε άλλες 10.000 από χρήματα που είχε όπως είπε στην Αμερική. Στο κύλισμα του χρόνου χρήματα δεν ήρθαν, ήρθε όμως ο ίδιος με μια φωτογραφία του 20 χρόνια νεότερος, δήλωσε πρώην ηθοποιός με το ψευδόνημο Γκρέκο και ζήτησε (με τον αέρα των 3.000€) να παίξει στη ταινία και να πει δύο-τρία λογάκια...

Για να μην του πώ γιατί δεν μπορούσε να παίξει στη ταινία και να τον προσβάλω (τώρα πρέπει να το πω:λόγω πλήρους ακαταλληλότητας) απέφευγα να του απαντήσω, τον κάλεσα όμως στην επίσημη πρεμιέρα ανάμεσα σε όλους τους χορηγούς και ανέγραψα το όνομά του τιμητικά στους τίτλους της ταινίας όπως ήταν το «πρεπό»

Έκτοτε ο πονηρός νεοέλληνας βάπτισε τη χορηγία,δάνειο...  και μετά φθάσαμε στο εξώδικο...

Κλείνοντας:επειδή τα Αγαθά έργα για να υπάρχουν και να λειτουργούν καθώς τους πρέπει και ειδικά ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ που πολεμήθηκε λυσσωδώς, και αγνοώντας παντελώς τις ιδιοτέλειες προθέσεις αυτού του ανθρώπου, θα τού επιστραφούν τα χρήματα που έδωσε ως χορηγία, και υπερασπιζόμενος την αξιοπρέπεια μου δε θα διαγράψω το όνομα του απο τους τίτλους της ταινίας και θα παραμείνει ανάμεσα στούς χορηγούς που εκτός από τα χρήματα τους, έβαλαν την αγάπη τους και την ανιδιοτέλεια τους, παρ’οτι από τον ίδιο έλειψαν παντελώς...

Μπαίνω ομως στο πειρασμό να του θυμίσω ότι (όπως όλοι μας) είμαστε άθροισμα των πράξεων μας και απο αυτές κρινόμαστε ...

Και ο νοών νοείτω...

Γιάννης Σμαραγδής

via

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis