Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαίνει φυλακή ο 28χρονος, επτά χρόνια μετά το θανατηφόρο τροχαίο

Image
dikastirio.jpg
 clock 13:28 | 18/03/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης στον 28χρονο σήμερα κτηνοτρόφο ο οποίος δικάστηκε σε δευτερο βαθμό για την πολύκροτη υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος που είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2008, στο Ηράκλειο και είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου διανομέα ταχυφαγείου, Νίκου Πετράκη.

Ο 28χρονος τον Φλεβάρη του 2012 είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου σε ποινή κάθειρξης 17 ετών για "διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας εκ της οποίας επήλθε ο θάνατος" του 29χρονου, ωστόσο παρέμενε ελεύθερος, γιατί το δικαστήριο είχε αποφαίσει η έφεσή του είχε αναστέλλουσα δύναμη.

Στη σημερινή διαδικασία του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, καθώς όταν έγινε το τροχαίο δυστύχημα ήταν 20 ετών.

Ο πατέρας του, ο οποίος κατηγορούνταν για ψευδορκία, καθώς είχε δηλώσει ότι οδηγουσε ο ίδιος το αυτοκίνητο, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Στο άκουσμα της είδησης, λιποθύμησε η σύζυγος του 28χρονου κατηγορουμένου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Νίκου Πετράκη, Γιώργος Στειακάκης, δήλωσε στο ekriti.gr ότι επήλθε η ηθική δικαίωση της οικογένειας έστω και επτά ολόκληρα χρόνια μετά, και ευχήθηκε να μην επαναληφθούν τέτοια θλιβερά γεγονότα που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.

Το χρονικό του τραγικού δυστυχήματος

Όπως αναφέρεται στην πρωτόδικη απόφαση, το βράδυ της 20ης Ιανουαρίου του 2008, ο 28χρονος έκανε βόλτα στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου με το αγροτικό αυτοκίνητο του πατέρα του, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και χωρίς να διαθέτει άδεια οδήγησης.

Στη διασταύρωση της παραλιακής με τη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, άνδρες του Λιμενικού έκαναν σήμα στο νεαρό να σταματήσει, ωστόσο αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και αφού παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη, κατευθύνθηκε προς τη γέφυρα της Καλλιθέας.

Φτάνοντας στη συμβολή των λεωφόρων Καζαντζίδη και Ικάρου, ο 28χρονος παραβίασε εκ νέου φανάρι που ήταν κόκκινο.

Εκείνη την ώρα, είχε την ατυχία να διασχίζει τη λεωφόρο Ικάρου με το μηχανάκι του ο Πετράκης, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το αυτοκίνητο του 28χρονου και να τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα πάντα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο 28χρονος όχι μόνο δεν σταμάτησε για να βοηθήσει τον άτυχο διανομέα, αλλά αντίθετα ανέπτυξε ταχύτητα και τον εγκατέλειψε αβοήθητο.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Πετράκης άφηνε την τελευταία του πνοή στην Εντατική του Νοσοκομείου.

Στον 28χρονο είχε επιβληθεί πρωτόδικα ποινή κάθειρξης 17 ετών, ωστόσο δεν οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς το Δικαστήριο είχε αποφανθεί η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα και της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα.

Τέλος, να πούμε ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου είχε κρίνει ένοχο και τον 65χρονο πατέρα του 28χρονου για την πράξη της ψευδορκίας.

Ειδικότερα, στον 65χρονο είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή, επειδή στο πλαίσιο της προανάκρισης για την υπόθεση, είχε καταθέσει ψευδώς  ότι το μοιραίο βράδυ οδηγούσε το αυτοκίνητό του ο ίδιος και όχι ο γιος του

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis