Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυσε τον γιο της επειδή εισέπραττε τη σύνταξή της

Image
ηλικιωμένη
 clock 11:18 | 29/01/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Έκανε τα χαρτιά για τη σύνταξη της μητέρας του, αλλά δήλωσε τον τραπεζικό λογαριασμό της συζύγου του για την κατάθεσή της. Ο λόγος για έναν 45χρονο στη Ρόδο, σε βάρος του οποίου η 85χρονη μητέρα του υπέβαλε μήνυση, καταγγέλλοντάς τον ότι εδώ και έναν χρόνο εισπράττει εκείνος τα χρήματα της σύνταξής της, χωρίς η ίδια να έχει άλλη πηγή εσόδων.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, η έγκληση κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, διά του δικηγόρου της 85χρονης γυναίκας, κ. Νικηφόρου Παπανικόλα και σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αυτήν, όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2021.

Η 85χρονη, η οποία είναι χήρα μητέρα τριών ενήλικων παιδιών, λαμβάνει σύνταξη από το εξωτερικό και στο πλαίσιο των διαδικασιών που ακολουθούνται ο συνταξιοδοτικός της φορέας της απέστειλε πριν από έναν χρόνο έγγραφο με το οποίο της ζητούσε να δηλώσει ότι είναι εν ζωή, ώστε να συνεχιστεί η καταβολή της σύνταξής της που μηνιαίως φθάνει τα περίπου 1.000 ευρώ. Το γράμμα αυτό ουδέποτε έφθασε στα χέρια της 85χρονης με αποτέλεσμα να σταματήσει να λαμβάνει και τη σύνταξή της.

Αλλά τον Ιούλιο του 2021 ο συνταξιοδοτικός της φορέας της απέστειλε και δεύτερη επιστολή με το ίδιο αίτημα, το οποίο η 85χρονη έλαβε κανονικά και θέλησε να κινήσει τη διαδικασία που θα αποδείκνυε ότι βρίσκεται στη ζωή και έτσι να αρχίσει και πάλι η καταβολή της σύνταξής της.

Η ίδια αναφέρει ότι στη διαδικασία αυτή ζήτησε τη βοήθεια του 45χρονου γιου της, ο οποίος δέχτηκε να τη συνδράμει και να την εξυπηρετήσει με μεγάλη προθυμία λόγω του ότι πέραν της μεγάλης ηλικίας της δεν έχει λάβει ιδιαίτερη μόρφωση και δυσκολεύεται πολύ με τα γράμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οροπέδιο Λασιθίου: Έκκληση για αυξημένη προσοχή σε κατοίκους και επισκέπτες

Χερσόνησος: Η απάντηση του εργολάβου για τον δρόμο και τις διαμαρτυρίες (φωτο)

Κρήτη - κορωνοϊός: Πρόστιμο και λουκέτο λίγες ώρες πριν την απελευθέρωση του ωραρίου!

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis