Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λέσβος: Φτάνουν συνεχώς πρόσφυγες και μετανάστες από την Τουρκία

Image
Πρόσφυγες - Έβρος
 clock 16:07 | 28/02/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Η απόφαση της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα προς την Ελλάδα σε πρόσφυγες και μετανάστες, έχει αυξήσει τις τελευταίες ώρες τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ, “stonisi.gr», από το πρωί είναι συνεχείς οι αφίξεις στη Σκάλα Συκαμνιάς. Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι έφτασαν 54 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, ενώ το πρωί της Παρασκευής άλλοι 15, κυρίως γυναίκες και παιδιά από το Αφγανιστάν με μία φουσκωτή βάρκα.

Και αυτά ενώ οργιάζουν οι πληροφορίες ότι εντός των επόμενων ώρων αναμένονται και άλλες.

Δείτε τα βίντεο:

 

Έβρος: Απέτρεψαν 300 μετανάστες που επιχείρησαν να εισέλθουν στη χώρα

 

Σε διακοπή της λειτουργίας του τελωνείου στις Καστανιές του Έβρου προχώρησαν οι ελληνικές αρχές το πρωί της Παρασκευής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κλείσιμο του συγκεκριμένου συνοριακού σημείου διέλευσης πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού ατόμων με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των συνοριακών φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά, 300 - 400 άτομα προσπάθησαν να εισέλθουν στον ελλαδικό χώρο και κατάφεραν να τους αποτρέψουν.

«Έκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές, είναι κλειστό και το τουρκικό τελωνείο. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πλήρως διαχειρίσιμη αλλά δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί. Και στο παρελθόν υπήρξαν παρόμοια γεγονότα αλλά σε συνεργασία με την απέναντι πλευρά καταφέραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά τώρα δεν υπάρχει συνεργασία», δήλωσε στo enikos.gr o κ. Γιαλαμάς.

Στην περιοχή βρίσκεται ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μεταβαίνουν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για να συντονίσουν τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis