Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κραυγή αγωνίας» των φοιτητών για τους βανδαλισμούς και τη διακίνηση ναρκωτικών

Image
apth-bandalismoi-708.jpg
 clock 21:18 | 09/12/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι φοιτητές για την κατάσταση που επικρατεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τόσο για τη διακίνηση ναρκωτικών μέσα στο Ίδρυμα, όσο και για τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν κατά τα επεισόδια μετά την πορεία για την επέτειο 10 χρόνων από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Η «Συντονιστική Επιτροπή Δράσης κατά των Ναρκωτικών», με επιστολή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, παραθέτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΑΠΘ με την ανομία και την εγκληματικότητα.
«Γνωρίζουμε ότι το κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών είναι σύνθετο και δεν λύνεται με έκτακτα μέτρα, πολύ λιγότερο όμως αντιμετωπίζεται με ευχολόγια και θεωρητικές αναλύσεις. Η διακίνηση ναρκωτικών και οι συνέπειές της μέσα σε έναν εκπαιδευτικό χώρο έχουν οδηγήσει πλέον σε μια τέτοια κατάσταση, η οποία χωρίς τη συστηματική συνδρομή της αστυνομίας δεν μπορεί να βελτιωθεί», τονίζεται μεταξύ άλλων από τους φοιτητές στην επιστολή.
«Ζητάμε από την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο όργανο της πολιτείας, από κάθε κόμμα και κάθε πολιτικό με το ελάχιστο αίσθημα χρέους (κι ελπίζουμε να έχουν πολύ περισσότερο), από κάθε ενσυνείδητο πολίτη να στηρίξει την προσπάθειά μας», σημειώνεται εν συνεχεία.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis