Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: Σοκάρει 40χρονος ασθενής που έμεινε 2 μήνες στη ΜΕΘ (βίντεο) 

Image
40χρονος
 clock 16:37 | 21/10/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Ένας άνθρωπος μόλις 40 ετών, χωρίς κανέναν πρόβλημα υγείας έφτασε μιαν ανάσα από τον θάνατο όταν νόσησε από κορονοϊό.

Μια ανάσα από τον θάνατο έφτασε 40χρονος άνδρας που νόσησε με κορονοϊό και πέρασε δύο μήνες στην εντατική.

Εκτός από τον Δημήτρη νόσησαν, η σύζυγός του, η μητέρα του, και ο 4 χρονος γιος του ωστόσο μόνο ο ίδιος χρειάστηκε να νοσηλευτεί

 

Ο Δημήτρης έκλεισε τα 40 του χρόνια στο νοσοκομείο κάνοντας γενέθλια στο δωμάτιο της εντατικής. Εκανε εισαγωγή στο “Σωτηρία” στις 17 Μαρτίου και βγήκε στις 20 Ιουλίου. Η περιπέτειά του όμως, συνεχίζεται ακόμα

Ο Δημήτρης μέχρι τότε δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας, ωστόσο τώρα μπορεί να έχει ξεπεράσει τον κορονοϊό όμως αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Τέσσερις ολόκληρους μήνες έμεινε στο νοσοκομείο

“Σε δύο φάσεις είδα το άσπρο φως… αυτό που λένε όταν πεθαίνεις… Είναι κάτι σαν όνειρο. Ευτυχώς δεν το είδα πολύ. Κράτησε πολύ λίγο. Προφανώς ήμουν σε μια δύσκολη στιγμή.”, λέει ο 40χρονος

“Θυμάμαι όταν ξύπνησα… που έρχεται μια νοσοκόμα και μου λέει ξέρεις πόσες μέρες είσαι εδώ και της λέω 10, μου λέει 34! Τελικά έμεινα δύο μήνες στην εντατική”, συμπληρώνει

“Όταν βγαίνεις μετά από 2 μήνες από την εντατική δεν μπορείς να κουνηθείς. Εγώ δεν μπορούσα να σηκώσω το δεξί μου πόδι και το αριστερό μου χέρι. Θυμάμαι που προσπαθήσανε να με σηκώσουν από το κρεβάτι και μου κόπηκε η αναπνοή. Μου βάλανε οξυγόνα ξανά, μου δώσανε να πιω νερό και μου λέει ο φυσιοθεραπευτής, είναι σαν να έχει τρέξει μαραθώνιο… απλά και μόνο για να σηκωθείς από το κρεβάτι.”

“Εγώ καταλάβαινα ότι κάτι δεν πάει καλά. Έλεγα στους ανθρώπους μου, στη γυναίκα μου, στη μάνα μου που ήταν στο σπίτι, τους έλεγα πεθαίνω, θα πεθάνω τους έλεγα. Αλλά δεν καταλάβαινα ότι είχα δύσπνοια, ότι είχα έλλειψη οξυγόνου”, συνεχίζει τη συγκλονιστική του περιγραφή ο 4οχρονος Δημήτρης.

Η μεταφορά του στο Σωτηρία

Για τη μέρα που μεταφέρθηκε στο Σωτηρία λέει πως ειδοποίησε το ασθενοφόρο η γυναίκα του και λόγω του ιού έφθασε γρήγορα

“Εγώ θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι με έσωσαν, γιατί δεν ήτανε ασθενοφόρο κορονοϊού, ήταν απλό ασθενοφόρο. Θα μπορούσαν να αρνηθούν να με πάρουν, αλλά μου λέει η συγκεκριμένη γυναίκα, αν αρνηθώ να σε πάρω θα πεθάνεις. Τόσο απλά. Θυμάμαι πήγαινε τέρμα το γκάζι στο ασθενοφόρο και με πήγαν στο Σωτηρία. Μέσα στο ασθενοφόρο μου είχανε βάλει οξυγόνο 100% τέρμα. Και δεν ανέβαινε το οξυγόνο μου. Πάνω από 75% δεν ανέβαινε.”

Μετά από 7 μήνες

Μετά από 7μήνες… ο Δημήτρης συνεχίζει τις φυσιοθεραπείας αφού ο κορονοϊος έχει αφήσει τα σημάδια του. Την ίδια στιγμή απαντά στους αρνητές του ιού, αλλά και να αντιμετωπίσει όσους αποφεύγουν ασθενείς σαν και τον ίδιο που έχουν νοσήσει με κορονοϊό.

“Δεν έχω την υπομονή να κάτσω να αντιπαρατεθώ με έναν τέτοιο άνθρωπο. Καν. Τι να του πω; Όταν έχεις περάσει έναν Γολγοθά και ο άλλος σου λέει δεν υπάρχει.
Με τους άλλους που λένε ότι δεν υπάρχει κορονοϊός νευριάζω, με αυτούς που με αποφεύγουν, γελάω.”

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis