Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιλκίς-κορωνοϊός: Συγκινεί 93χρονη ασθενής – «Δεν θέλω να στερήσω κλίνη από κάποιον νεότερο»

Image
κορωνοϊός γηροκομειο ηλικιωμένη
 clock 10:24 | 21/12/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και χαράς πήρε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου εξιτήριο από το νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Γουμένισσας η 93χρονη κα Μαρία, κάτοικος Καστανερής.

Μετά από 17 ημέρες νοσηλείας, πήρε εξιτήριο και την παρέλαβε η οικογένειά της καταχειροκροτούμενη από γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου για το θάρρος και την περηφάνια που επέδειξε, αλλά και το συναίσθημα ευθύνης απέναντι στους άλλους ασθενείς με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το thesstoday, είχε εισαχθεί εμπύρετη με συμπτώματα νέου κορωνοϊού την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο, όπου της έγιναν δύο έλεγχοι που υπήρξαν θετικοί και παρέμεινε έως τις 23 του μήνα.

Με την αλλαγή του επιχειρησιακού σχεδίου και την διακομιδή των θετικών ασθενών στο νοσοκομείο Κιλκίς, η κα Μαρία αρνήθηκε να διακομισθεί, λέγοντας ότι δεν ήθελε να στερήσει μια κλίνη από κάποιον νεώτερο.

Ματαίως οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό προσπαθούσαν να την μεταπείσουν. Με πλήρη διαύγεια αλλά εμφανή την κόπωσή της, η κα Μαρία παρέμεινε στο ΓΝ – ΚΥ Γουμένισσας και 17 μέρες μετά ευχαρίστησε όλο το ιατρικό προσωπικό και έφυγε όπως ήρθε:
χαμογελαστή και υπερήφανη.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι στο ΓΝ – ΚΥ Γουμένισσας τα μέσα και ο εξοπλισμός είναι περιορισμένα, ενώ οι δύο πνευμονολόγοι, παθολόγος, βιοπαθολόγος και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν ήδη μετακινηθεί στο νοσοκομείο Κιλκίς.

*φωτο αρχείου

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός - Εξαδάκτυλος: Δεν αποκλείεται να εμβολιάζομαστε κάθε χρόνο

Κορωνοϊός - Λάρισα: '' Έφυγαν '' με λίγες ώρες διαφορά θείος και ανιψιός

Κρήτη: Πυροβόλησαν και έκλεισαν σε σακούλα σκουπιδιών δύο κουτάβια

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis