Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καρέ-καρέ η καταδίωξη και σύλληψη δύο διαρρηκτών στην Καλλιθέα

Image
διας
 clock 23:45 | 02/01/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο-ντοκουμέντο που δείχνει την καταδίωξη δύο διαρρηκτών στην Καλλιθέα και τη στιγμή που οι αρχές περνάνε χειροπέδες στο ένα άτομο.

Το βίντεο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και καταγράφει μόνο τη μία σύλληψη, ενώ οι αρχές πέρασαν χειροπέδες και στους δύο δράστες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δελτίου του τηλεοπτικού σταθμού, στις 13:30 το μεσημέρι οι δύο άνδρες αποπειράθηκαν να διαρρήξουν σπίτια και καταστήματα στην συμβολή των οδών Αθηνάς και Δοϊράνης στην Καλλιθέα. Εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων των σπιτιών λόγω εορτών, χτύπησαν μέρα μεσημέρι, αφού μπήκαν από τον ακάλυπτο και προσπάθησαν να ανέβουν στα μπαλκόνια από σημείο που δεν ήταν ορατό από το δρόμο.

Ένοικος σπιτιού του 5ου ορόφου τους κατάλαβε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Όπως φαίνεται στο βίντεο, 3 μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησε η καταδίωξη. Οι δύο δράστες πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα για να διαφύγουν. Όλοι έντρομοι βγήκαν έξω από τα σπίτια και τα καταστήματα.

Το κυνηγητό των αστυνομικών με τους διαρρήκτες κράτησε περίπου ένα τέταρτο. Οι αστυνομικοί με τη βοήθεια πολιτών κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους φορέσουν χειροπέδες. Οι ίδιοι δράστες πριν από λίγες μέρες είχαν ληστέψει κατάστημα ειδών συγκόλλησης.

Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για σπείρα διαρρηκτών και αναζητά τους συνεργούς τους, ενώ σε βάρος του ατόμου που ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για 13 χρόνια για ληστείες. Ωστόσο, παρά την καταδικαστική απόφαση δεν είχε συλληφθεί και κυκλοφορούσε ανενόχλητος, συνεχίζοντας τη δράση του.

 

Διαβάστε επίσης 

Η 55χρονη Ελένη έχασε τη ζωή της περιμένοντας το λεωφορείο

Σε ποιά πόλη κατεγράφη ρεκόρ εισαγωγών στα Επείγοντα την Πρωτοχρονιά;

Σοκ: 19χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis