Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καμία μείωση στις κύριες συντάξεις, διαβεβαιώνει ο Φλαμπουράρης

Image
Συντάξεις
 clock 11:25 | 27/12/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Όσον αφορά στις επικουρικές, ο κ. Φλαμπουράρης ισχυρίστηκε ότι η περικοπές δεν θα ξεπεράσουν το 15%, στη χειρότερη περίπτωση.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι σύντομα θα δοθεί στους δανειστές η ελληνική πρόταση του Ασφαλιστικού, ενώ διασαφήνισε πως "δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δημοψήφισμα για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση". Επίσης, υπογράμμισε πως η λύση του Ασφαλιστικού συνδέεται άμεσα με τα έσοδα και τις εισφορές, και όχι τις περικοπές. "Ακόμη και αν πάμε τη σύνταξη στα 100 ευρώ, δεν θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα", είπε.
Ο υπουργός Επικρατείας, όπως σημειώνει η Ημερησία, δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει την απαραίτητη πλειοψηφία για να ψηφίσει το Ασφαλιστικό. "Δεν θέλουμε να κερδίσουμε βουλευτές από τα άλλα κόμμα. Διάλογο θέλουμε με όλους", είπε συμπληρώνοντας πως οι διαπραγματεύσεις για το Ασφαλιστικό και η ψήφισή του δεν γίνονται για να εκβιάσουμε τη Νέα Δημοκρατία.
Σύμφωνα δε με τον ίδιο, το σχέδιο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα στηρίζεται σε τρεις πυλώνες:  την ιδιωτική οικονομία, τις δημόσιες επενδύσεις και τα κίνητρα. "Δεν είμαστε εχθροί της ιδιωτικής πρωτοβουλίας", τόνισε. Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης συμπεριλαμβάνεται ακόμη η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων "για να εκκινήσουμε την πραγματική οικονομία και τους παραγωγικούς τομείς. Θα ενισχύουμε τις δυνάμεις του αγροτικού- κτηνοτροφικού τομέα".

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis