Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακά μαντάτα για τους συνταξιούχους - Ποιοι θα δώσουν πίσω χρήματα

Image
συνταξιούχος
 clock 10:11 | 23/12/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Χιλιάδες είναι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ που πιθανότατα θα κληθούν να επιστρέψουν στο Ταμείο του μέρος από τα χρήματα που έχουν πάρει καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και τα ποσά μειώνονται.

Οι αλλαγές στο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων δεν αφορούν μόνο σε όσους θα βγουν σε σύνταξη από δω και πέρα αλλά και όσους έχουν ήδη βγει σε σύνταξη. Οι μεν παλιοί συνταξιούχοι θα δουν το ποσό της σύνταξής τους να μειώνεται οι δεν νέοι συνταξιούχοι, όσοι βγήκαν σε σύνταξη μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2015 ίσως χρειαστεί, τμηματικά με ανάλογες κρατήσεις, ακόμη και το ποσό της επιπλέον σύνταξης που έχουν λάβει...

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” το υπουργείο προσανατολίζεται στην κατάργηση των συντελεστών υπολογισμού των κύριων συντάξεων που προβλέπουν οι νόμοι 3863 και 3865 του 2010 και στην αντικατάστασή τους από τους συντελεστές που θα περιλαμβάνει ο νέος νόμος. Οι νέοι συντελεστές θα είναι σημαντικά μικρότεροι και θα καθορίζουν σε χαμηλότερα ποσά τις νέες συντάξεις.
Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι μειώσεις που επιφέρουν οι δύο νόμοι κυμαίνονται στο 3% ως 5%. Με τους νέους και μικρότερους συντελεστές αναπλήρωσης όμως και την κατάργηση ουσιαστικά των νόμων του 2010 ως προς το σκέλος του υπολογισμού οι μειώσεις στις νέες συντάξεις θα φτάνουν και το 15%.
newsit.gr

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis