Κοινωνία

Κ. Γαβρόγλου: Μπορεί να ανοίξουμε Νομική Σχολή στην Πάτρα

γαβρόγλου

 Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι σε λίγες ημέρες θα συγκροτηθεί στην Πάτρα ομάδα εργασίας που θα μελετήσει το ζήτημα των τοπικών πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Τόνισε μάλιστα απ'το βήμα πώς «δεν υπάρχει ανταγωνισμός και οι συνάδελφοι από το Πανεπιστήμιο Πάτρας και από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, έχουν παρουσιάσει μια υποδειγματική υπευθυνότητα.
Αισθάνονται ότι είμαστε ως κοινωνία στα πρόθυρα μιας νέας πορείας και όλοι πρέπει να έχουν την δική τους συμβολή».

Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως σχεδιάζεται σχολή Γεωπονικών και Θαλάσσιων Επιστημών στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, ενώ στην Ηλεία, σχολή πολιτιστικής διαχείρισης.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε και ορισμένα σχολεία στην Πάτρα μαζί με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Κώστα Γιαννόπουλο.

 Patrastimes.gr

Κοινωνία

Καταγγελία: Εργοδότης γρονθοκόπησε υπάλληλο που ζήτησε να πληρωθεί

Ξυλοδαρμός

Τον ξυλοδαρμό του από τον πρώην εργοδότη του καταγγέλλει ένας άνδρας μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV.

Όπως ο ίδιος εξήγησε, μαζί με την σύζυγό του, πριν από λίγο καιρό, έκαναν μια ανάρτηση μέσα από την οποία ζητούσαν δουλειά. Ένας εργοδότης που δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό τομέα, αποφάσισε να τους προσλάβει, όμως οι συνθήκες ήταν πολύ διαφορετικές απ' ότι πίστευαν.

Οι άνθρωποι, σύμφωνα με την καταγγελία, αναγκάζονταν να εργάζονται για ατελείωτες ώρες κι όλα αυτά για 500 ευρώ. Μόλις εκείνοι τον ενημέρωσαν πως αποφάσισαν να σταματήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και του ζήτησαν τα χρήματα που του αναλογούσαν, εκείνος ξέσπασε εναντίον του άνδρα υπαλλήλου του τον οποίο έπιασε από τον λαιμό και τον γρονθοκόπησε.

Το ζευγάρι στη συνέχεια έλαβε και πρόστιμο 600 ευρώ συνολικά, 300 ο καθένας, καθώς σε έλεγχο των αστυνομικών δεν είχαν το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης μεταξύ τους. Ο εργοδότης, όπως είπε ο άνδρας, δεν τους εφοδίασε ούτε με αυτό.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Καστέλλι: Τραγωδία στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου!

Ηράκλειο: Ο άγνωστος άνδρας και το τηλεφώνημα για 20.000 ευρώ

Αυγενάκης στο Ράδιο Κρήτη: Έργα παντού στο Ηράκλειο