Κοινωνία

Η ... ταλαιπωρία της πλατφόρμας για τα 800 ευρώ - Τι πρέπει να προσέξετε

800 ευρώ

Μπορεί η χώρα να λαμβάνει τα εύσημα διεθνώς για την πρόληψη που επέδειξε στο πεδίο της δημόσιας υγείας και, λόγω των συνθηκών, να έχει μεταφέρει τον συντριπτικό όγκο των συναλλαγών της ψηφιακά, ωστόσο η ψηφιακή μετάβαση θέλει ακόμη…δουλειά!

 

Για παράδειγμα, η πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr όπου σήμερα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τη σχετική υπεύθυνη δήλωση για την αποζημίωση των 800 ευρώ οι εργαζόμενοι το ΑΦΜ των οποίων λήγει σε 3, αποδείχτηκε ανέτοιμη να σηκώσει τον όγκο των αιτημάτων και εμφάνισε δυσλειτουργίες. 

 

Το πρόβλημα που αντιμετώπισαν αρκετοί χρήστες και το οποίο εμείς αναδεικνύουμε συνδέεται με το πεδίο του IBAN, την τελευταία πληροφορία που πρέπει να συμπληρωθεί. Ενώ συμπλήρωναν το IBAN, εμφανιζόταν μήνυμα ότι αυτό δεν γράφεται σωστά. 

 

Στο κάτω μέρος της φόρμας υπάρχει link με μια λίστα τηλεφώνων όπου μπορεί κανείς να απευθυνθεί. Το ekriti.gr προσπάθησε αρκετή ώρα να … πιάσει γραμμή και όταν αυτό έγινε εφικτό, η υπάλληλος στην άλλη άκρη της γραμμής, μας πληροφόρησε για το πώς μπορεί να γίνει επιτυχώς και η συμπλήρωση του τελευταίου αυτού πεδίου. 

 

Ο χρήστης οφείλει να γράψει το IBAN του με λατινικά κεφαλαία γράμματα και όλους τους αριθμούς που ακολουθούν πρώτα σε excel και μετά με copy-paste να τοποθετηθεί στη φόρμα.   

 

Πράγματι! Με αυτήν την οδηγία η αίτηση καταχωρήθηκε! ΠΡΟΣΟΧΗ- Για να είστε βέβαιοι θα πρέπει να λάβετε από το σύστημα ένα αποδεικτικό το οποίο καλό είναι να εκτυπώσετε ή να αποθηκεύσετε για παν ενδεχόμενο!

 

Πάντως, όλα συνηγορούν, από τον όγκο των αιτημάτων έως τις δυνατότητες του ψηφιακού μηχανισμού ότι οδεύουμε σε παράταση…

Μαρία Ζαννιά

 

Κοινωνία

Δεκαπενταύγουστος 2021: Πότε αρχίζει φέτος η νηστεία και σε τι διαφέρει

νηστεία

Την Κυριακή 1 Αυγούστου ξεκινά η Νηστεία του Δεκαπενταύγουστου 2021.

Σε τι διαφέρει φέτος η Νηστεία του Δεκαπενταύγουστου 2021

Διαφέρει στο γεγονός πως ξεκινά την Κυριακή 1 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία δεν κάνουμε αυστηρή νηστεία, αλλά έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.

Πως νηστεύουμε

Από 1 Αυγούστου μέχρι και 14 Αυγούστου, νηστεύουμε προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η νηστεία είναι αυστηρή.

Ψάρι τρώμε μόνο στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μας στις 6 Αυγούστου και φυσικά Σάββατο και Κυριακή έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Γεσθημανή και όσα λέγονται για τον Τάφο της Παναγίας

Όσα δεν ξέρετε για το όνομα Μαρία!