Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κύπρος τιμά για μια ακόμα φορά τους νεοφανείς Κρητικούς Αγίους

Image
Ο Άγιος Νικηφόρος ο λεπρός και ο Όσιος γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης
 clock 17:31 | 21/05/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Η Κύπρος τιμά για μια ακόμα φορά, Κρητικούς Αγίους, τον  (Χανιώτη)  Άγιο Νικηφόρο τον Λεπρό με τα Θυρανοίξια του Ιερού του Παρεκκλησίου που θα λάβουν χώρα το Σάββατο 22 Μαΐου 2021 και τον όσιο γέροντα Ευμένιο Σαριδάκη από την Εθιά Ηρακλείου.

Η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η Ανεγερτική Επιτροπή του ιερού παρεκκλησίου Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού και η Εκκλησιαστική Επιτροπή του ιερού ναού οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος Περιστερώνας, σας προσκαλούν  στα Θυρανοίξια του ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Νικηφόρου που έχει ανεγερθεί πλησίον του  Πολυδύναμου Κέντρου Ηλικιωμένων «Άγιος Αντώνιος» στην Περιστερώνα το Σάββατο 22 Μαΐου, 2021.

Τα Θυρανοίξια θα τελέσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος και θα ακολουθήσει Πανηγυρικός Εσπερινός για πρώτη φορά, εις μνήμη του οσίου Γέροντος Ευμενίου Σαριδάκη, πνευματικού τέκνου του αγίου Νικηφόρου του Λεπρού.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 23 Μαΐου συμπληρώνονται 22 χρόνια πό την κοίμηση του γέροντος Ευμενίου Σαριδάκη.

Οι Aκολουθίες θα μεταδίδονται σε απευθείας διαδικτυακή μετάδοση από το κανάλι του You Tube: ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ και την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Σάββατο 22 Μαΐου,2021 και ώρα  6.00 μ.μ.: Τελετή Θυρανοιξίων παρεκκλησίου αγίου Νικηφόρου του Λεπρού από τον Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο  και πανηγυρικός Εσπερινός εις μνήμη του οσίου Γέροντος Ευμενίου Σαριδάκη.

Κυριακή 23 Μαΐου, 2021 και ώρα 6.30 π.μ.:  Όρθρος, αρχιερατική  Θεία Λειτουργία και εορτασμός του οσίου Γέροντος Ευμενίου Σαριδάκη. (Σήμερα δεν θα τελεστούν μνημόσυνα )

Κυριακή 23 Μαΐου, 2021 και  ώρα 6.30 μ.μ.: Ακολουθία Παρακλητικού Κανόνα του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού. Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας θα εκτεθούν για προσκύνηση και ευλογία των πιστών, τεμάχιο ιερού λειψάνου  και το μπαστούνι του Αγίου Νικηφόρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Π. Ευμένιος Σαριδάκης: Τρία νησιά τιμούν τη μνήμη του κρητικού Γέροντα

Μεσαρά: Κοιμήθηκε η γερόντισσα που "έβλεπε" το μέλλον με τα μάτια της καρδιάς

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis