Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χριστούγεννα - κορωνοϊός: Πιθανό νέο lockdown και φέτος!

Image
αγορά χριστούγεννα
 clock 10:30 | 26/11/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας (όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο) καθώς και ο μεγάλος αριθμός των θανάτων, εξ αιτίας του θανατηφόρου ιού, είναι πιθανό, να οδηγήσουν τους αρμόδιους στην απόφαση για νέο lockdown τις επόμενες ημέρες.

Αν τελικά δεν βελτιωθεί η κατάσταση τότε δεν αποκλείεται και φέτος τα Χριστούγεννα να τα γιορτάσουμε σε καραντίνα! Η εξάπλωση του κορωνοϊού και κυρίως η μετάλαξη Δέλτα, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό παγκοσμίως.

Στην Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) καλεί τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να λάβουν «επειγόντως» μέτρα απέναντι στην αναζωπύρωση της επιδημίας στην Ευρώπη και στον κίνδυνο «πολύ υψηλής» υγειονομικής επιβάρυνσης τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Ήδη αρκετά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να επιβάλλουν νέο lockdown και να ακολουθήσουν την Αυστρία και την Ολλανδία, οι οποίες βρίσκονται σε καθολική καραντίνα.

Παράλληλα και άλλες χώρες έχουν εφαρμόσει αυστηρά μέτρα, ένα βήμα πριν το lockdown. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στην Ευρώπη αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες κατά 10%, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Γηραιά Ήπειρος βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της πανδημίας, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος του ΠΟΥ.

Η άρνηση μεγάλου αριθμού πολιτών να εμβολιασθούν, δυσχεραίνει την προσπάθεια ανακοπής της πανδημίας, γεγονός που δεν επιτρέπει τον έλεγχό της, με συνέπεια την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων (και των νεκρών).

Στη χώρα μας όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας τις επόμενες ημέρες. Η κυβέρνηση, παρά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη ότι δεν πρόκειται να τεθεί η χώρα σε άλλη καραντίνα, δεν αποκλείεται να αλλάξει τελικά γνώμη και να αναγκασθεί, εκ των γεγονότων, να λάβει ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα, τα οποία μπορεί να φθάσουν μέχρι και το λοκ-ντάουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα Plus στην Κρήτη

Μονοκλωνικά αντισώματα - κορωνοϊός: Ξεκινά η χορήγησή τους και στο Ηράκλειο

16χρονη μαθήτρια έσβησε τσιγάρο στο μάτι συμμαθήτριάς της!

Διαρρήκτες προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι του Μιχάλη Ζαμπίδη και… έπεσαν πάνω του (Βίντεο)

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis