Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε μοτοσικλέτες στην Αττική

Image
περιπολικό
 clock 20:25 | 09/11/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Η αστυνομία προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας-συμμορίας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μοτοσικλετών, παραποιούσαν αριθμούς πλαισίων και κινητήρων σε παράνομο συνεργείο σε περιοχή της Αττικής και πωλούσαν τα μέρη τους αυτούσια ή τμηματικά – αποσυναρμολογημένα.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης (7/11), σε περιοχές της Αττικής δύο μέλη της συμμορίας (38χρονος και 49χρονος) σε βάρος των οποίων καθώς και σε βάρος ακόμη 3 ατόμων, που έχουν ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία για, -κατά περίπτωση-, σύσταση συμμορίας από άτομα που οργανώθηκαν για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα, πλαστογραφία με τη μορφή νόθευσης μετά χρήσεως και αλλοίωση στοιχείων αναγνώρισης οχήματος κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και για κλοπή κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία από την έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2023, ενώθηκαν μεταξύ τους και σύστησαν εγκληματική ομάδα -συμμορία με σκοπό την αφαίρεση μοτοσικλετών, την παραποίηση των αναγνωριστικών αριθμών πλαισίων τους και κινητήρων και την πώληση τους αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν ισόγειο χώρο ως συνεργείο μοτοσικλετών το οποίο ήταν διαμορφωμένο κατάλληλα με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, και εκεί απέκρυπταν τις κλεμμένες μοτοσικλέτες που αφαιρούσε ο 38χρονος κατόπιν «παραγγελίας» από ενδιαφερόμενους αγοραστές ή μοτοσικλέτες που περιέρχονταν στην κατοχή του με υλικές ζημιές.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 5 περιπτώσεις κλοπών μοτοσικλετών και παραποιήσεις αναγνωριστικών αριθμών κινητήρων, ενώ σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής κατασχέθηκαν 3 μοτοσικλέτες που είχαν επισκευαστεί από τα μέλη της συμμορίας και έφεραν αναγνωριστικά στοιχεία αμφισβητούμενης γνησιότητας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Διαβάστε επίσης 

Φαίη Μπακογιώργου: Στον εισαγγελέα μητέρα, αδερφή και σπιτονοικοκυρά - Την εξέδιδαν, την χτυπούσαν

Τέμπη: Εικόνες σοκ από τα ανθρώπινα μέλη που βρέθηκαν μέσα στα βαγόνια (βίντεο)

Είχε καταδικαστεί για τον ίδιο λόγο σε δυο πόλεις

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis