Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Εικόνες σοκ από τα ανθρώπινα μέλη που βρέθηκαν μέσα στα βαγόνια (βίντεο)

Image
ΤΕΜΠΗ
 clock 08:42 | 09/11/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Νέα σοκαριστικά στοιχεία έρχονται στο φως για την τραγωδία στα Τέμπη, που στοίχησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Η εκπομπή «Ζήνα το βράδυ» αποκάλυψε πως τρεις μήνες μετά βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη των θυμάτων στην αμαξοστοιχία. Την ίδια στιγμή η έρευνα «θάφτηκαν πολύτιμα στοιχεία» κατά την έρευνα, καταγγέλλουν οι συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος και οι δικηγόροι τους, καθώς όπως τονίζουν μπάζωσαν το σημείο.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή ο τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των θυμάτων, η έρευνα «δεν ήταν ολοκληρώμενη, έγινε βιαστικά και χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία», ενώ δεν απέκλεισε να υπάρχουν και άλλα δείγματα DNA: 

«Το μέρος του έγινε η τραγωδία έχει καθαριστεί. Ό,τι είναι να βρούμε, θα το βρούμε στο σημείο της φύλαξης των βαγονιών. Κατά τη διάρκεια μιας τυχαίας έρευνας βρέθηκαν τα δείγματα DNA, που δόθηκαν για ανάλυση και ταυτοποίηση. Ανήκε σε ένα από τα 57 θύματα», είπε αρχικά ο τεχνικός σύμβουλος και πρόσθεσε: 

«Η έρευνα δεν ήταν πλήρης και ολοκληρωμένη. Δεν ήταν θέμα της ανάκρισης. Τώρα μία νέα έρευνα θα γίνει την επόμενη εβδομάδα με εισαγγελική παραγγελία για να καλύψει ένα κενό, το οποίο πιθανότατα θα έπρεπε να είχε γίνει από το συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας, που είχε τον συνολικό έλεγχο του περιστατικού».

«Κάποια στιγμή δόθηκε μια προφορική εντολή, που ακόμα δε γνωρίζουμε από ποιον, να αποσυρθούν τα βαγόνια και να καθαριστεί ο τόπος. Εκεί στη βιασύνη να απομακρυνθούν τα βαγόνια, χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία και ανθρώπινα υπολείμματα. Πρέπει να υπάρχουν ακόμα δείγματα DNA», αποκάλυψε ο τεχνικός σύμβουλος. Όπως είπε, τις επόμενες μέρες θα γίνει νέα έρευνα στο σημείο, με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. 

Τέμπη: Στο «μικροσκόπιο» η φωτιά που ξέσπασε στο τρένο

Την ίδια ώρα, τα ερωτήματα για τη φωτιά που ξέσπασε στο τρένο μετά τη μοιραία σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της νέας έρευνας.

Οι συγγενείς των θυμάτων ψάχνουν απαντήσεις, καθώς, όπως ανέφερε ο τεχνικός σύμβουλός τους, αν δεν είχε ξεσπάσει η φωτιά θα είχαν σωθεί ανθρώπινες ζωές.

«Η φωτιά προκάλεσε περισσότερα θύματα. Θα υπήρχαν λιγότερα θύματα μόνο από τη σύγκρουση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, 5 - 6 θύματα θα είχαν επιζήσει εάν δεν είχε ξεσπάσει η φωτιά, η οποία δεν ήταν φυσιολογική. Κάτι άλλο την προκάλεσε και γι' αυτό γίνεται διερεύνηση», υπογράμμισε ο τεχνικός σύμβουλος.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Ζήνα το βράδυ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοκαριστική πτώση ακροβάτη σε παράσταση - Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο (βίντεο)

Οι γονείς της Έμμας συνάντησαν τη γυναίκα που έλαβε το νεφρό της κόρης τους (βίντεο)

Τραγωδία στο Βόλο: Νέο σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της παράσυρσης παππού και βρέφους από μηχανή

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis