Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε ρημάξει τα αυτοκίνητα στην Αθήνα

3337201.jpg

Η αστυνομία εξάρθρωσε σπείρα που διέπραττε κλοπές σε σταθμευμένα οχήματα, στο κέντρο της Αθήνας.

Επειτα από έρευνες, συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας, στην Κυψέλη και τα Πατήσια. Πρόκειται για αλλοδαπούς, ηλικίας 25, 28 και 31 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 28χρονος ως συνεργός τους. Από τον περασμένο Οκτώβριο, η σπείρα είχε κάνει τουλάχιστον 22 κλοπές, ενώ ερευνάται η συμμετοχή της και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Οι δράστες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, χρησιμοποιώντας μισθωμένα οχήματα εντόπιζαν τα αυτοκίνητα που έβαζαν στο στόχαστρο, στο Σύνταγμα, την Ακρόπολη και τον Νέο Κόσμο. Στη συνέχεια τα παραβίαζαν και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές. Σε έρευνες που έγιναν σε οικία και σε αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ηλεκτρονικών συσκευών, ρολογιών και άλλων αντικειμένων.

 

Ελλάδα

Το σχέδιο για τη “νέα” αστυνομία στη Μύκονο

μύκονος

Πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης που θα έχει χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους, αναμένεται να εφαρμοστεί στη Μύκονο, όπως προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το Star.

Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο αστυνόμευσης στο “νησί των ανέμων”, λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας τους καλοκαιρινούς μήνες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα δημιουργηθεί μια ξεχωριστή μονάδα που θα είναι μόνιμα εγκατεστημένη στο νησί των ανέμων και με χρηματοδότηση από τον δήμο.

Τα τελευταία χρόνια στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, εκτός από τους χιλιάδες τουρίστες, κάνουν... απόβαση και μέλη συμμοριών. Διαρρήξεις, κλοπές, ληστείες ακόμα και συμβόλαια θανάτου εκτελέστηκαν στο “νησί των ανέμων”. Γι’ αυτό τον λόγο κάθε χρόνο αστυνομικοί απ’ όλη την Ελλάδα ενισχύουν το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Η πρακτική αυτή φαίνεται ότι θα αλλάξει με την συνεργασία του δήμου.

Το παλιό αστυνομικό τμήμα θα κλείσει και η νέα... αστυνομία της Μυκόνου θα εγκατασταθεί σε σύγχρονο και μεγαλύτερο κτήριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προσληφθεί προσωπικό, αποκλειστικά για το “νησί των ανέμων”, το οποίο θα υπηρετεί μόνιμα εκεί.

Η “νέα” αστυνομία της Μυκόνου αναμένεται να είναι έτοιμη στις αρχές του καλοκαιριού.