Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε ρημάξει τα αυτοκίνητα στην Αθήνα

3337201.jpg

Η αστυνομία εξάρθρωσε σπείρα που διέπραττε κλοπές σε σταθμευμένα οχήματα, στο κέντρο της Αθήνας.

Επειτα από έρευνες, συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας, στην Κυψέλη και τα Πατήσια. Πρόκειται για αλλοδαπούς, ηλικίας 25, 28 και 31 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 28χρονος ως συνεργός τους. Από τον περασμένο Οκτώβριο, η σπείρα είχε κάνει τουλάχιστον 22 κλοπές, ενώ ερευνάται η συμμετοχή της και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Οι δράστες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, χρησιμοποιώντας μισθωμένα οχήματα εντόπιζαν τα αυτοκίνητα που έβαζαν στο στόχαστρο, στο Σύνταγμα, την Ακρόπολη και τον Νέο Κόσμο. Στη συνέχεια τα παραβίαζαν και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές. Σε έρευνες που έγιναν σε οικία και σε αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ηλεκτρονικών συσκευών, ρολογιών και άλλων αντικειμένων.

 

Κοινωνία

Πώς περιέγραψε την επίθεση με το τσεκούρι ο δράστης της Καλλιθέας

τσεκουρι

Τις ανατριχιαστικές στιγμές της επίθεσης με τσεκούρι στην πρώην σύζυγό του περιέγραψε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς ο 67χρόνος δράστης.

Εκεί αποκάλυψε με κάθε λεπτομέρεια πώς περίμενε την 54χρονη έξω από πολυκατοικία στη Καλλιθέα και πώς της επιτέθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece ο δράστης είχε πάει προετοιμασμένος καθώς είχε μαζί του το τσεκούρι.

«.... Την είδα την ώρα που έμπαινε στην πολυκατοικία. Άνοιξα γρήγορα το βήμα μου για να τη προλάβω. Άρχισα να τη φωνάζω με το όνομα της, τότε αυτή γύρισε προς το μέρος μου και μου είπε 'πάλι εδώ είσαι ρε π...'. Μόλις με αποκάλεσε έτσι τα 'χασα και θόλωσε το μυαλό μου, γύρισα και τη χτύπησα με την πίσω μεριά του τσεκουριού κυρίως το κεφάλι. Προσπάθησε να μου επιτεθεί και τότε την= χτύπησα πάλι με την κοφτερή μεριά που έχει το τσεκούρι. Αυτή έπεσε κάτω».

Τα λεπτά που ακολούθησαν φάνηκαν αιώνας για τη γυναίκα που δέχτηκε τα χτυπήματα. Ο δράστης, όπως ισχυρίστηκε, μόλις αντίκρισε τη 54χρονη τραυματισμένη αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Βλέποντας τα αίματα θόλωσα και νομίζοντας ότι θα της δημιουργήσω μόνιμο πρόβλημα, όπως παράλυση, σκέφτηκα να την τελειώσω και να αυτοκτονήσω και συνέχισα τα χτυπήματα.

Αφού τη χτύπησα περίπου τέσσερις φορές σκέφτηκα να πάω στις γραμμές του τρένου και να πέσω να σκοτωθώ επιτόπου και άρχισα να χτυπάω με το τσεκούρι το κεφάλι μου.

Τότε άκουσα κάτι να λέει και, αφού ζούσε, την ξαναχτύπησα με το τσεκούρι για να πεθάνει. Έβλεπα ότι είχε μαζευτεί πολύς κόσμος και προσπαθούσαν να μου πάρουν το τσεκούρι από τα χέρια και εγώ το κουνούσα για να το βλέπουν και να απομακρυνθούν»

Η γυναίκα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένη μετά από τη μάχη των γιατρών κατάφερε να ξεπεράσει το κίνδυνο.

Ο 67χρόνος υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τη πρώην σύζυγό του.

«Η κακιά στιγμή μαζί με την αγάπη έγινε ένα κοκτέιλ και έγινε ότι έγινε. Μετανιώνω για ότι έκανα και θέλω να σας πω ότι δεν θέλω τη βία. Σε όλη μου τη ζωή δεν ήθελα τη βία».