Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαπάτησαν ηλικιωμένη και της απέσπασαν 50.000 ευρώ

Image
ηλι
 clock 12:52 | 19/02/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Απατεώνες κατάφεραν να αποσπάσουν 50.000 ευρώ από μια ηλικιωμένη που κατοικεί στην Κοζάνη καθώς, όταν διαπίστωσαν ότι ο «εισπράκτοράς» τους είχε συλληφθεί, την έπεισαν να μεταφέρει το μεγάλο ποσό στην... Θεσσαλονίκη όπου το παρέλαβαν!

Η απίστευτη υπόθεση απάτης ξεκίνησε όταν οι επιτήδειοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την 80χρονη γυναίκα και την έπεισαν ότι το παιδί της είχε πέσει θύμα ατυχήματος, είχε τραυματιστεί σοβαρά και χρειαζόταν το μεγάλο ποσό για το χειρουργείο. Όμως, ενώ της έκλεισαν ραντεβού με έναν 50χρονο Βούλγαρο που θα παραλάμβανε τα χρήματα, εκείνος υποβλήθηκε σε έλεγχο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, θεωρήθηκε ύποπτος και προσήχθη στην Ασφάλεια Κοζάνης.

Ώσπου να διαπιστωθεί ότι θα εισέπραττε το χρηματικό ποσό από την 80χρονη, οι συνεργοί του της είχαν τηλεφωνήσει ξανά και την είχαν πείσει να παραδώσει τα 50.000 ευρώ σε άλλον "εισπράκτορα" στην Θεσσαλονίκη! Οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν την ηλικιωμένη, παρά μόνο όταν είχε ήδη παραδώσει το τεράστιο ποσό σε άλλο μέλος της ίδιας συμμορίας. Ο 50χρονος Βούλγαρος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης που του άσκησε δίωξη για εγκληματική οργάνωση και απάτη κατ' εξακολούθηση, ενώ η προανάκριση για να ταυτοποιηθούν οι συνεργοί του βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρήτη: Κανένα ίχνος ζωής των δύο αγνοουμένων - Συνεχίζονται οι έρευνες

Ηράκλειο: Κλείνει για 6 μέρες από Δευτέρα το αεροδρόμιο - Πως θα εκτελούνται οι πτήσεις στο νησί

Στην Αθήνα αντιπροσωπεία αγροτών της Κρήτης - Σειρά επαφών σε υπουργεία

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis