Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεκτείνονται τέσσερις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Image
εργασια.jpg
 clock 18:22 | 10/06/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Τις υπουργικές αποφάσεις για την επέκταση τεσσάρων Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που καλύπτουν συνολικά 14.820 εργαζόμενους, υπέγραψε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Συγκεκριμένα, επεκτάθηκαν και καθίστανται γενικώς υποχρεωτικές οι Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις για το υπαλληλικό προσωπικό των ναυτιλιακών πρακτορείων και των ναυτιλιακών επιχειρήσεων όλης της χώρας, για τους εργαζόμενους στις καπνοβιομηχανίες όλης της χώρας, για τους εργαζόμενους στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νομού Ηρακλείου και για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων Κρήτης.  

Από τον Αύγουστο του 2018 και την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το υπουργείο Εργασίας έχει επεκτείνει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε 15 κλάδους της οικονομίας, οι οποίες καλύπτουν συνολικά περισσότερους από 220.000 εργαζόμενους. Επίσης, εξετάζει τις εν ισχύ Συλλογικές Συμβάσεις και όσες υπογραφούν στο μέλλον, ώστε να διαπιστωθεί εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επέκτασή τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, μέσω της ευρείας κάλυψης της αγοράς εργασίας από συλλογικές συμβάσεις, αποτελεί κεντρικό στόχο της κυβέρνησης.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis