Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισήγηση Φωτίου ια κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα αυτοκίνητα των πολυτέκνων

Image
πολύτεκνοι
 clock 10:25 | 17/08/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Υπέρ της κατάργησης του φόρου πολυτελείας για τα αυτοκίνητα των πολυτέκνων έχει εισηγηθεί η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από απάντηση που έδωσε στη Βουλή. Η κ. Φωτίου απάντησε στη Βουλή τόσο για τα οικογενειακά επιδόματα των πολύτεκνων οικογενειών, όσο και για τις φορολογικές διευκολύνσεις τους.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το 2012, όταν και άρχισε η εφαρμογή του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και του Ειδικό Επιδόματος Τριτέκνων - Πολυτέκνων, ως ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται το συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα από κάθε πηγή ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης προ φόρων, μετά την αφαίρεση των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση, εξαιρουμένων των επιδομάτων που δεν προσμετρώνται στο φορολογητέο εισόδημα, όλων των μελών της οικογένειας, διαιρούμενο με την κλίμακα ισοδυναμίας. Για τον υπολογισμό της κατηγορίας ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Στη βάση αυτή η κ. Φωτίου ξεκαθάρισε πως πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα τέκνα και εισόδημα μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ λαμβάνει ετησίως με το νέο νομοθετικό πλαίσιο το ποσό των 5.040 έναντι των 3.920 που θα λάμβανε με το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς, με εισόδημα μέχρι του ποσού των 12.000 ευρώ ενώ με εισόδημα από 12.001 έως 15.000 θα λάμβανε 3.280 ευρώ. Στην πρώτη περίπτωση δηλαδή έχει αύξηση 1.120 ευρώ ή 28,60% και στη δεύτερη περίπτωση έχει αύξηση 1.760 ευρώ ή 44,9%.

Σχετικά με την κατάργηση του φόρου πολυτελείας για τα αυτοκίνητα των πολυτέκνων, η κ. Φωτίου απεκάλυψε πως έχει εισηγηθεί υπέρ της κατάργησης του εν λόγω φόρου στο υπουργείο Οικονομικών. Σήμερα οι πολύτεκνοι με 4 παιδιά και πάνω και με αυτοκίνητο άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών ανέρχονται στα 3.000 άτομα.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis