Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διοικητής αστυνομικού τμήματος σε νησί ζητούσε 30 χιλ. ευρώ για να μην κάνει έλεγχο σε επιχειρηματία

Image
περιπολικο
 clock 21:53 | 22/09/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., διοικητής Αστυνομικού Τμήματος των Κυκλάδων, συνελήφθη από τις Εσωτερικές Υποθέσεις και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για χρηματισμό.

Πιο αναλυτικά, φέρεται να ζητούσε 30.000 ευρώ τον χρόνο από ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου διασκέδασης προκειμένου να μην κάνει ελέγχους και καταγραφή παραβάσεων, με τη σύλληψη του από τους «Αδιάφθορους» να γίνεται επ’ αυτοφώρω. Για την επαφή διοικητή του Α.Τ. και ιδιοκτήτη κέντρου είχε μεσολαβήσει ιδιώτης, ο οποίος συνελήφθη και αυτός για συνέργεια σε δωροληψία κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, με την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, προέκυψε ότι ο ιδιώτης προσέγγιζε, ως μεσολαβητής του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., επιχειρηματίες του νησιού και ζητούσε 30.000 ευρώ για κάθε τουριστική περίοδο, ώστε να μην βεβαιώνονται παραβάσεις στα καταστήματα τους.

Στη συνέχεια ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε επιτόπια προανακριτική έρευνα στο νησί, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε θύμα της παράνομης δράσης του αξιωματικού, από την οποία είχε απαιτηθεί το ποσό των 30.000 ευρώ. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία η καταγγέλλουσα σε προγραμματισμένο ραντεβού παρέδωσε στον ιδιώτη προσημειωμένο το χρηματικό ποσό, το οποίο σε δεύτερο χρόνο παρέλαβε ο αξιωματικός, από επαγγελματικό χώρο του ιδιώτη. Κατά την έξοδο του από τον χώρο ο αξιωματικός ακινητοποιήθηκε και σε σωματική έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωθέν χρηματικό ποσό.

Από την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης, προέκυψε ότι τον Μάιο του 2023, ο αξιωματικός απαίτησε και έλαβε μέσω του ιδιώτη, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου του νησιού, προκειμένου να μην προβεί σε αστυνομικό έλεγχο κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών που πραγματοποιούνταν στο ξενοδοχείο.

Σε επακόλουθες έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ψηφιακά πειστήρια, το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ, πρωτότυπη υπογεγραμμένη ανακριτική έκθεση εξέτασης μάρτυρα, κλειδί τραπεζικής θυρίδας και ιδιόχειρες σημειώσεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Διαβάστε επίσης 

Κρήτη: Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με ποδήλατο με σοβαρό τραυματισμό

Ηράκλειο: Εξώδικο από μαθήτρια στο Δήμο για επικίνδυνο δέντρο έξω από το σχολείο της

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis