Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βραβεύονται οι ήρωες φοιτητές Ανδρέας και Άγγελος που έσωσαν 26 ανθρώπους στην τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρέας Αλικανιώτης και Άγγελος Τσιαμούρας
 clock 18:48 | 28/09/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Οι νεαροί φοιτητές Ανδρέας Αλικανιώτης και Άγγελος Τσιαμούρας ο οποίος κατάγεται από την Ιεράπετρα, που έσωσαν 26 ανθρώπους στην τραγωδία στα Τέμπη θα βραβευτούν στα Διεθνή Βραβεία Vexillum Giuseppe Sciacca.

Στα βραβεία που αποτελούν θεσμό επιστήμης και πολιτισμού, θα βραβευτούν οι νεαροί φοιτητές για τον ηρωισμό που επέδειξαν σώζοντας ανθρώπους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

Ο 20χρονος Ανδρέας Αλικανιώτης και ο 19χρονος Άγγελος Τσιαμούρας, θα παραλάβουν το βραβείο Εθελοντισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι δύο φοιτητές ήταν στο μοιραίο τρένο που έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου. Τότε, που η σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, κυρίως φοιτητές.

Τα δύο παιδιά, με απίστευτο θάρρος και εξαιρετική ανιδιοτέλεια, διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή, κατάφεραν να σώσουν 26 ανθρώπους μόνο με τις δικές τους δυνάμεις…

Τραυματισμένοι, με αυταπάρνηση και κίνδυνο για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα, βοήθησαν τους συνεπιβάτες τους, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα με προβλήματα υγείας, να βγουν από το φλεγόμενο τρένο, σπάζοντας τα παράθυρα και εκκενώνοντας τα βαγόνια, και στη συνέχεια συνέδραμαν τα σωστικά συνεργεία, σώζοντας δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Γκράφιτι στη μνήμη των 57 θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη

Τραγωδία στα Τέμπη: Αμαρτίες πολλών ετών αποκαλύπτει πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis