Κοινωνία

Πολιτική

Νομοσχέδιο Χατζηδάκη: Αύριο "βγαίνει" στη διαβούλευση

Κωστής Χατζηδάκης

Νέο τοπίο στον χώρο της εργασίας διαμορφώνεται με το νομοσχέδιο, που έχει ήδη προκαλέσει, σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και που θα παρουσιάσει αύριο ο Κωστής Χατζηδάκης. Το νομοσχέδιο που θα αναρτηθεί ταυτόχρονα στο διαδίκτυο, ώστε να ξεκινήσει η διαβούλευση με τα κόμματα και τους φορείς, αναμένεται -σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό- να ψηφιστεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνη.

Στρατηγική στόχευση του Μεγάρου Μαξίμου είναι να απευθυνθεί ευθέως στον κόσμο της εργασίας και να τον πείσει ότι με τις αλλαγές στον εργασιακό χάρτη αντιμετωπίζονται σύγχρονα προβλήματα, δίνεται η δυνατότητα απεμπλοκής από χρόνιες παθογένειες  του συστήματος και προστατεύονται πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως είναι το οκτάωρο εργασίας, η καταγραφή και η αποζημίωση των υπερωριών καθώς και οι συνδικαλιστικές διαδικασίες.

Ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός, με τη δήλωσή του κατά την έναρξη των εργασιών της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πόρτο την περασμένη Παρασκευή, επιχείρησε να αναδείξει την ανάγκη σημαντικών αλλαγών στον εργασιακό χάρτη της χώρας μας λέγοντας ότι με τη νέα εργατική νομοθεσία θα «δοθεί δύναμη στον εργαζόμενο, να επιλέξει ο ίδιος την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, δύναμη να λέει στον εργοδότη του ότι δεν μπορεί να τον ενοχλεί εκτός ωραρίου όταν εργάζεται με τηλεργασία, δύναμη να λέει όχι σε οποιαδήποτε κατάχρηση της εργατικής νομοθεσίας και σε απλήρωτες υπερωρίες μέσα από την ψηφιακή κάρτα εργαζομένου».

Τόσο σε πρόσφατη άλλωστε κλειστή σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και κατά την ενημέρωση των βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ επιβεβαιώθηκε το ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου είναι άμεσης προτεραιότητας, αποτελεί για την κυβέρνηση κεντρική πολιτική επιλογή και εντάσσεται στην προθήκη της κοινωνικής-μεταρρυθμιστικής ατζέντας.

«Το στοίχημά μας είναι να καταλάβει και να πειστεί ο κόσμος της εργασίας για την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων, προκειμένου να ρυθμιστούν ζητήματα που μέχρι τώρα προκαλούν αβεβαιότητες και δεν προστατεύουν στην πράξη τους εργαζόμενους», τονίζει κυβερνητικό στέλεχος που γνωρίζει τον πλήρη σχεδιασμό και την «ανοιχτή γραμμή» μεταξύ Μαξίμου και της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας για την αποτελεσματική στήριξη της κεντρικής πολιτικής επιλογής.

Γι’ αυτό έχει ήδη αποφασιστεί εκτός από τον Κωστή Χατζηδάκη να στηρίξουν την κυβερνητική επιχειρηματολογία στον δημόσιο διάλογο, υπουργοί και βασικοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως οι κ.κ Γεραπετρίτης, Θ. Λιβάνιος και η Αριστοτελία Πελώνη καθώς και βουλευτές της ΝΔ στην αρμόδια Επιτροπή, όπως οι κ.κ Μπούγας, Ρουσόπουλος, Οικονόμου, Λοβέρδος, Κυρανάκης, Φωτήλας, Παπαδημητρίου, Μαρκόπουλος, οι κυρίες Παπακώστα, Κεφάλα κα.

Η επικοινωνιακή επίθεση έχει σχεδιαστεί να γίνει οργανωμένα και την έχει αναλάβει το πρωθυπουργικό επιτελείο με επικεφαλής την κυρία Πελώνη και τον Δημήτρη Τσιόδρα, οι οποίοι μαζί με τον αρμόδιο υπουργό θα συντονίζουν τα βήματα σε καθημερινή βάση και μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Κριτική από την αντιπολίτευση

Το σίγουρο είναι ότι με την αυριανή παρουσίαση του νομοσχεδίου θα αρχίσει και επισήμως η σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Μάλιστα η Κουμουνδούρου έχει διαμηνύσει ότι ετοιμάζεται για την «μητέρα των μαχών» κι ότι σύντομα -με την παρουσίαση του νομοσχεδίου- θα αποδειχθεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διακινεί fake news και ασκεί άστοχα σκληρή κριτική πριν δει επίσημα το σχέδιο νόμου, όπως την κατηγορεί η κυβέρνηση.

«Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης με δημόσιες παρεμβάσεις του και καθημερινά ο κ. Χατζηδάκης δηλώνουν την πρόθεση τους να θεσπίσουν την ατομική σύμβαση και να αλλάξουν τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82. Εξάλλου πρόσφατα ο κ. Τσακλόγλου δήλωσε ότι δεν έχουν λόγο να παρεμβαίνουν οι συνδικαλιστές στη σχέση εργαζόμενου-εργοδότη. Η έκθεση Πισσαρίδη αναφέρει ως βασική επιδίωξη των «μεταρρυθμίσεων» την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την ελαστικοποίηση της, καθώς και τη ανάγκη διατήρησης του κατώτατου μισθού σε χαμηλά επίπεδα για λόγους ανταγωνιστικότητας», υποστηρίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δ. Τζανακόπουλος και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, προβλέποντας ότι το νομοσχέδιο θα φέρει «εργασιακή ζούγκλα», μειώσεις μισθών και κατάργηση του οκτάωρου.

Απέναντι στο νομοσχέδιο στέκεται και το Κίνημα Αλλαγής κατηγορώντας μεταξύ άλλων την κυβέρνηση και τη ΝΔ ότι με τις αλλαγές που προωθεί «αφήνει τον εργαζόμενο μόνο απέναντι στον εργοδότη, άρα ουσιαστικά απροστάτευτο, αφού συμφωνία εργοδότη- μεμονωμένου εργαζόμενου, σημαίνει επιβολή της θέλησης του εργοδότη.

Ποιες αλλαγές φέρνει, σύμφωνα με την κυβέρνηση, το νομοσχέδιο;

- Την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας. Πρόκειται για ένα ψηφιακό μηχανισμό που θα συνδέει τους εργαζόμενους μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους (ή του κινητού ή του τάμπλετ τους) με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ του Υπουργείου Εργασίας. Έτσι θα καταγράφονται αυτόματα και ηλεκτρονικά, και χωρίς την παρέμβαση τρίτου, τόσο η υπερωριακή απασχόληση, όσο και ο χρόνος εργασίας συνολικά, ενώ θα καταπολεμάται η αδήλωτη εργασία και θα προστατεύεται ο εργαζόμενος από καταχρηστικές πρακτικές των εργοδοτών, αλλά και οι έντιμοι εργοδότες απέναντι στον αθέμιτο ανταγωνισμό των «πονηρούληδων». Η εφαρμογή της θα ξεκινήσει από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις (τράπεζες – βιομηχανία) και θα επεκταθεί το συντομότερο δυνατό σε όλο τον χώρο της εργασίας.

- Στην διευθέτηση χρόνου εργασίας ή εφαρμογή της οποίας θα γίνεται μόνο με συλλογική συμφωνία (όπως ισχύει σήμερα) ή με αίτηση του εργαζόμενου. Διατηρείται, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, η ήδη ισχύουσα νομοθεσία με μια προσθήκη: «ο ίδιος ο εργαζόμενος μπορεί να ζητά διευθέτηση για συμφιλίωση της προσωπικής με την επαγγελματική ζωή».

- Με την διευθέτηση δημιουργείται η δυνατότητα 4ημερης εργασίας για όσους εργαζόμενους το επιλέξουν. Αυτό που αλλάζει συγκεκριμένα με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο είναι ότι η διευθέτηση μπορεί να ισχύσει σε επιχειρήσεις που είτε δεν υπάρχουν καθόλου συνδικάτα ή αν το θέλει ο ίδιος ο εργαζόμενος (μετά από αίτημά του) για να «συμφιλιώσει» την επαγγελματική με την οικογενειακή του ζωή. Παρέχεται δηλαδή η δυνατότητα σε όσους εργαζόμενους το επιθυμούν, να εργαστούν λίγο περισσότερο για κάποιες μέρες και λιγότερο κάποιες άλλες, ή ακόμα και να δουλέψουν 4 ημέρες την εβδομάδα, αντί να δουλεύουν 5 μέρες την εβδομάδα. Ή να πάρουν 6 εβδομάδες άδεια το χρόνο, αντί να πάρουν 4 εβδομάδες άδεια. Και η δυνατότητα αυτή παρέχεται χωρίς να μειώνονται οι αποδοχές τους ή να αυξάνεται ο μέσος όρος χρόνου εργασίας τους που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβεί τις 5 ημέρες την εβδομάδα και 8 ώρες την ημέρα!

- Για τις Κυριακές: θα ισχύει η επέκταση της δυνατότητας εργασίας σε κλάδους όπως φάρμακα, εφοδιαστική αλυσίδα, data centers κ.ά. όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

- Το νομοσχέδιο φέρνει επίσης αύξηση των επιτρεπόμενων υπερωριών στις 150 ώρες το χρόνο και εξίσωση σε βιομηχανία και λοιπούς κλάδους (Σήμερα είναι: 48 ώρες ανά εξάμηνο στη βιομηχανία και 120 ώρες / έτος στις μη βιομηχανικές επιχειρήσεις) όπως συμβαίνει στην Ευρώπη. Παράλληλα αυξάνεται η αμοιβή για τις υπερωρίες για τις οποίες δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες έγκρισης. Η αμοιβή ορίζεται στο καταβαλλόμενο ωρομίσθιο προσαυξημένο κατά 120% (από 80%)

Όσον αφορά στη τηλεργασία που εισέβαλε στην ζωή των εργαζόμενων και κατά την εμφάνιση της πανδημίας στόχος είναι να γίνεται με συγκεκριμένους κανόνες, ωράριο και πλήρη καταγραφή της καθημερινής «διαδρομής». Δίνει και προστατεύει το δικαίωμα της αποσύνδεσης και «προβλέπει» ρυθμίσεις για την προμήθεια και το κόστος του εξοπλισμού από τον εργοδότη.

Στο νομοσχέδιο υπάρχουν επίσης ρυθμίσεις για την:

- Αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία

- Ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής: άδεια πατρότητας,

γονική άδεια 4 μηνών με 2μηνη επιδότηση από τον ΟΑΕΔ, άδεια φροντιστή, δυνατότητα για ευέλικτο ωράριο κ.ά.

- Αύξηση της αποζημίωσης απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες – εξίσωση με τους υπαλλήλους

- Εγγραφή συνδικαλιστικών και εργοδοτικών οργανώσεων σε ηλεκτρονικό μητρώο.

- Κήρυξη απεργίας και την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου με την προϋπόθεση να υπάρχει διαθέσιμο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

- Απαγόρευση παρεμπόδισης εργαζομένων που επιθυμούν να εργασθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας - παράβαση αυτής της υποχρέωσης οδηγεί στη διακοπή της απεργίας με δικαστική απόφαση.

- Ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία σε κλάδους κοινής ωφέλειας κατά τη διάρκεια της απεργίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη - κορωνοϊός: 125 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

«Κάτω τα χέρια από τα παιδιά!»: Φρένο από 44 πολιτείες των ΗΠΑ για Instagram σε 13χρονα

ΕΜΑ: Τέλος Μαΐου πιθανόν να εγκριθεί το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12 ετών

Κοινωνία

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τί κατέθεσε ο συζυγοκτόνος 17 ημέρες μετά τη δολοφονία - βίντεο

Εγκλημα Γλυκα Νερά Καρολαιν δολοφονια

«Με τη γυναίκα μου είχαμε φτιάξει μια χαρούμενη οικογένεια και ήμασταν ευτυχισμένοι που θα μπαίναμε σε λίγο καιρό στο δικό μας σπίτι. Όμως, αυτό το τραγικό που συνέβη μας κατέστρεψε». Αυτά κατέθετε ο 32χρονος πιλότος στις 28 Μαΐου, όταν είχε κληθεί σε συμπληρωματική κατάθεση από τους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να ξεδιαλύνουν το μυστήριο με την ληστεία που είχε καταγγείλει στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Παρέμεινε αρκετές ώρες στη ΓΑΔΑ περιγράφοντας τη σχέση που είχε με την άτυχη Καρολάιν Κράουτς, τις καθημερινές τους συνήθειες, τα άτομα με τα οποία έρχονταν σε επαφή και είχαν βρεθεί στη μεζονέτα και τα χρήματα, που όπως έλεγε, αφαίρεσαν οι ληστές. Αποχωρώντας από τη ΓΑΔΑ, οι αστυνομικοί του είχαν ζητήσει να τους αφήσει τη συσκευή του κινητού τηλεφώνου για λίγες ημέρες και εκείνος είχε δεχθεί.

Το θέατρο που έπαιζε ο 32χρονος στους αστυνομικούς
Σε αυτήν την κατάθεση, δέκα επτά ημέρες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, ο 32χρονος καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μιλούσε με θαυμασμό στους αστυνομικούς για τη γυναίκα του, προσπαθώντας παράλληλα να διαλύσει οποιαδήποτε υποψία θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποκάλυψη του αποτρόπαιου εγκλήματος.

«Η Καρολάιν ήταν ένας έξυπνος άνθρωπος. Ήταν πολύ δημιουργική είχε χιούμορ φαντασία και ήταν συμπαθής σε όλους τους ανθρώπους. Παρότι εδώ στην Αθήνα δεν είχε δικό της μεγάλο κύκλο φίλων, ερχόταν συχνά σε επαφή με τον δικό μου κύκλο. Σας λέω λοιπόν ότι τόσο οι πολύ στενοί μου φίλοι όσο και οι άνθρωποι που έκανα λιγότερο παρέα, όσοι από αυτούς την είχανε γνωρίσει την είχα συμπαθήσει. Ήταν μια κοπέλα που παρά το νεαρό της ηλικίας της, έπαιρνε πρωτοβουλίες έβρισκε λύσεις και ήταν δραστήρια. Θα σας πω μόνο ένα παράδειγμα. Είχα όνειρο να παντρευτούμε σε παραλία και αποφασίσαμε ότι θέλαμε ο γάμος να γίνει στην Πορτογαλία. Επειδή αυτό ήθελε εξαιρετική οργάνωση από πρακτικά ζητήματα μέχρι τελείως διαδικαστικά σας λέω ότι σε ένα ποσοστό 80% την οργάνωση αυτή μέσω τηλεφώνου την είχε αναλάβει και τα έκανε όλα τέλεια η Καρολάιν», έλεγε στους αστυνομικούς.

Συνεχίζοντας να παίζει θέατρο και να παριστάνει τον χαροκαμένο σύζυγο, ο πιλότος δήλωνε πως θα απαντούσε σε όποια απορία είχαν οι αστυνομικοί, προκειμένου να εξιχνιάσουν την υπόθεση. «Μετά το πρώτο σοκ από αυτό που μας συνέβη ήρθα να σας πω ακόμα κάποια πράγματα κι εσείς να με ρωτήσετε ό,τι θέλετε για να βοηθήσει στην έρευνα», δήλωνε.

Μετά το γάμο έχασαν το πρώτο τους μωρό
Στην μακροσκελή κατάθεσή του, είχε αναφερθεί στις σπουδές του, στη γνωριμία του με την Καρολάιν, πώς είχαν βρει στο σπίτι στα Γλυκά Νερά κ.α. Όπως κατέθεσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, η ζωή τους είχε μπει σε μια ροή, παρότι πέρασαν και ένα δύσκολο διάστημα, όταν λίγο μετά το γάμο τους είχαν χάσει το πρώτο τους μωρό.

«Από όταν πήγαμε στο σπίτι στα Γλυκά νερά, η ζωή μας μπήκε σε μια ροή. Συγκεκριμένα, μετά το γάμο μας η Καρολάιν έμεινε έγκυος. Ενώ στην αρχή δεν ήταν κάτι που το είχαμε προγραμματίσει, στη συνέχεια η ιδέα του παιδιού μας έκανε χαρούμενους. Για το λόγο αυτό και όταν απέβαλε είχαμε πέσει πολύ ψυχολογικά. Προσπαθήσαμε να το ξεπεράσουμε και σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι λίγο καιρό μετά ξανά έμεινε έγκυος την κόρη μας την Λυδία που σήμερα είναι 11 μηνών.»

Ο πιλότος μίλησε και για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε το βρέφος αμέσως μετά τη γέννησή του, που όμως ευτυχώς ξεπεράστηκαν. Τότε, όπως κατέθεσε αναλυτικά, μαζί με τη σύζυγό του αποφάσισαν να αγοράσουν οικόπεδο και να χτίσουν το δικό τους σπίτι.

«Ήταν γενικότερα μία πολύ δύσκολη περίοδος που όμως αντεπεξήλθαμε πολύ καλά με τη σύζυγό μου και όλα πήγαν καλά. Όπως σας είπα και πιο πάνω, είχαμε μπει σε μια ροή στη ζωή μας και την κάνουμε μακροπρόθεσμα σχέδια. Ένα από αυτά ήταν αγοράσουμε το δικό μας σπίτι, ώστε να είμαστε πιο άνετα στο δικό μας χώρο. Έτσι λοιπόν περίπου το Σεπτέμβριο του 2020 ξεκινήσαμε να ψάχνουμε για να αγοράσουμε σπίτι. Κοιτούσαμε περιοχές στα Μεσόγεια Αττικής. Στην αρχή ήταν με κάποια σπίτια ήδη χτισμένα , όμως επειδή δε μας αρέσει κάποιος σκεφτήκαμε ότι ίσως είναι καλύτερο να φτιάξουμε το δικό μας, όπως το θέλαμε. Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε να ψάχνουμε διάφορα οικόπεδα μέσα από το internet. Επειδή με τη γυναίκα μου περπατούσαμε πολύ συχνά, μαζί με την μπέμπα στο καρότσι, βλέπαμε διάφορες περιοχές κοντά στα Γλυκά Νερά. Όμως μετά από ένα οικόπεδο στην περιοχή Διώνη που μας έδειξε ο μεσίτης (…)που έχει την εταιρεία του στην πλατεία Παλλήνης μας έκανε να καταλάβουμε ότι η περιοχή αυτή θα ήταν εκείνη που θέλαμε όντως να αγοράσουμε σπίτι. Έτσι και κάναμε αρχίσαμε να ψάχνουμε συγκεκριμένα για την περιοχή αυτή. Ήταν αρκετά οικόπεδα τα οποία μας έδειχναν μεσίτες. Εμείς δεν είχαμε δικό μας μεσίτη, απλά όταν ερχόμασταν σε επαφή για να δούμε ένα οικόπεδο, του λέγαμε τι ψάχνουμε κι αν έβρισκε κάτι θα μας ειδοποιούσε. Παράλληλα μ’ αυτό μιλούσαμε και με κάποιους κατασκευαστές και τελικά φτάσαμε στο σημείο όπου καταλήξαμε να κάνουμε την κατασκευή στην εταιρεία (…).

Τα μετρητά
Ο πιλότος συνέχισε τη λεπτομερή περιγραφή του στους αστυνομικούς, εξηγώντας για ποιο λόγο υπήρχαν μετρητά στη μεζονέτα, σε μια προσπάθεια να κάνει το σενάριο της ληστείας πιο πειστικό.

«Η τιμή που κλείσαμε τις 55.000 ευρώ …Αρχικά με ένα προσύμφωνο που είχαμε κάνει είχαμε δώσει 3.000 € και τα υπόλοιπα χρήματα τα έδωσα την ημέρα που κάναμε τα συμβόλαια στο συμβολαιογράφο. Θυμάμαι ήταν Πέμπτη μετά την Μεγάλη Εβδομάδα, δηλαδή 6 Μαΐου 2021. Την ίδια ημέρα το πρωί είχα πάει στην τράπεζα και είχα πάρει τα χρήματα της επιταγής στο όνομα μου και την επιταγή την έδωσα στον συμβολαιογράφο για να κάνει την διαδικασία που χρειάζεται για να εξοφλήσουμε τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου. Αφού έγιναν τα συμβόλαια, ουσιαστικά ήμασταν πλέον ιδιοκτήτες του οικοπέδου. Όπως σας είπα και πιο πάνω είχαμε αναθέσει την κατασκευή του σπιτιού στην κατασκευαστική εταιρεία (…) Και μάλιστα κάνουμε και ένα συμβόλαιο και δώσαμε ως προκαταβολή το ποσό των 15.000 €.

Συνολικά ήταν να δώσουμε περίπου 190.000 € στην κατασκευαστική. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβανόταν διάφοροι φόροι άδεια Οικοδόμησης και πληρωμές όλων των φορέων που χρειαζόταν. Θέλω να σας πω ότι τα ποσά αυτά που λέμε δηλαδή 190.000 € για την κατασκευή και 55.000 € για το οικόπεδο, ήταν χρήματα που δεν τα είχαμε όλα αλλά πήραμε δάνειο. Συγκεκριμένα, υπήρξε προέγκριση του δανείου όπου περιμένουμε να εγκριθεί τελικώς το ποσό των 160.000 €….

Ουσιαστικά κάποια χρήματα που είχα εγώ στην τράπεζα με την χρηματική βοήθεια των γονιών μου και το γονιών της Καρολάιν, όλα μαζί θα έμπαιναν σε ένα κοινό ας πούμε ταμείο που θα συμπληρώνει το δάνειο για το σπίτι. Όλα αυτά τα χρήματα είναι στην τράπεζα εκτός από περίπου πάνω κάτω 10.000 € τα οποία είχαμε σπίτι τι είναι αυτά που πήραν αυτή που μπήκα στο σπίτι».

Οι κοινές δραστηριότητες του ζευγαριού
Ο πιλότος ρωτήθηκε για τις καθημερινές κοινές δραστηριότητες με την Καρολάιν και απάντησε περιγράφοντας την εικόνα ενός δεμένου ζευγαριού:

«Η Καρολάιν στην αρχή πήγαινε στο πανεπιστήμιο Πειραιά που σπούδαζε, όμως από όταν έμεινε έγκυος σταμάτησε να πηγαίνει γιατί δεν μπορούσε άλλο και γιατί δεν ήθελε να ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο. Ειδικά δε από όταν γεννήθηκε η κόρη μας ήταν συνέχεια με τη μικρή και όταν επέστρεφα εγώ από τη δουλειά ή όταν δεν πήγαινα ήμασταν συνέχεια μαζί, κάναμε διάφορες δουλειές και βόλτες με τη μικρή, τόσο με το αυτοκίνητο όσο και με τα πόδια, που ήταν σχεδόν σε καθημερινή βάση. επίσης είχαμε και συνδρομή στο Αττικό πάρκο όπου πηγαίναμε πολύ συχνά».

Απολογείται την Τρίτη ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής μεταφέρθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο 32χρονος, δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ στη συνέχεια πέρασε το κατώφλι του 12ου τακτικού ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε αναβολή για την Τρίτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

21 Ιουνίου: Η πρώτη επίσημη μέρα του καλοκαιριού

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Ιουνίου