Κοινωνία

Κρήτη

Ηράκλειο

ΛΑΕ:Καδικάζουμε την ομηρεία των 12 Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης

δικη φοιτητες

Την αναστολή της ομηρείας των 12 φοιτητών, ζητά η  ΛΑΕ.

Σχετικό δημοσίευμα, αναφέρει:

Η δίκη των 12 φοιτητών Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης,  αναβλήθηκε για άλλη μια φορά και αυτή λόγω της  αποχής των δικηγόρων, για τις 10 Φεβρουαρίου του 2017. Παρά την αναμενόμενη αυτή εξέλιξη, είναι δυστυχές που οι 12 φοιτητές παραμένουν «όμηροι» της εκδίκασης της υπόθεσης. Κι όλα αυτά ενώ την ίδια στιγμή αποφυλακίζεται ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Ρουπακιάς, μετά τη λήξη του 18μηνου κράτησης.
 
Σε μία κατάσταση όπου έχει «λήξει» ο προσχηματικός, μνημονιακός «Εθνικός Διάλογος» για την Παιδεία, στρεφόμενος στις απαιτήσεις της ΕΕ και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και φέρνει  στη Βουλή το νομοσχέδιο Φίλη για τις αλλαγές στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Γι’ αυτό η νεολαία δε πρέπει να δεχτεί την τρομοκράτηση και τη στοχοποίηση, καθώς η συγκυρία απαιτεί μία δυναμική παρουσία από μεριάς της, αντίστοιχης της απάντησης των εργαζομένων ενάντια στις ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις.
 
Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί, η μαχητική απάντηση της νεολαίας με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια, αλλά και τις δράσεις όλων των προηγούμενων ημερών, καθώς και την κινητοποίηση της Ηρακλειώτικης κοινωνίας και της πανεπιστημιακής κοινότητας ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των φοιτητών για τη μη ποινικοποίηση των αγώνων τους και της συνδικαλιστικής τους δράσης.
 
Είναι σημαντικό, να ενισχύονται οι αγώνες της νεολαίας και της κοινωνίας, ενάντια στην παραίτηση και την αποδοχή που έχει επιβάλλει το «Αριστερό!!!» τρίτο μνημόνιο, για τη διεκδίκηση αξιοπρεπούς εκπαίδευσης και εργασίας, χωρίς τα δεσμά του χρέους, των μνημονίων και της ευρωζώνης.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Φρικτό ατύχημα με κοπέλα - Ακρωτηριάστηκε στη μηχανή του κιμά

χειρουργείο

Ένα φρικτό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα σε κρεοπωλείο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας όταν μια κοπέλα που εργαζόταν στην επιχείρηση ακρωτηριάστηκε στο χέρι, κατά την διάρκεια της κοπής κρέατος στη μηχανή του κιμά.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, όπου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Παράλληλα, ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο την μετέφερε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Εκεί, εισήχθη στο χειρουργείο, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να αποκαταστήστουν το τραύμα που έφερε στην παλάμη του χεριού της, όπως - σύμφωνα με πληροφορίες - δεν τα κατάφεραν...

Η κοπέλα μετά το χειρουργείο μεταφέρθηκε σε θάλαμο της Ορθοπεδικής Κλινικής για νησηλεία.