Ηράκλειο

Στο νοσοκομείο για να δει τον διασώστη ο Λευτέρης Αυγενάκης

Ο κ. Αυγενάκης

Τον διασώστη του ΕΚΑΒ που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο Ηράκλειο, επισκέφθηκε την Κυριακή, ο Υφυπουργός Αθλητισμού - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή ΠΑΓΝΗ κ. Γιώργο Χαλκιαδάκη και τον Υποδιοικητή κ. Στελιο Κτενιαδακη.

Ο κ. Αυγενάκης με αφορμή το περιστατικό δήλωσε:

«Ένα ακόμη περιστατικό βίας εξελίχθηκε χθες βράδυ στην πόλη μας που έχει σοκάρει τη τοπική κοινωνία, αλλά και όλα τα στελέχη του ΕΚΑΒ. 

Επισκέφθηκα σήμερα τον διασώστη του ΕΚΑΒ που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, ενημερώθηκα από τους γιατρούς για την πορεία της υγείας του και του ευχήθηκα γρήγορη ανάρρωση.

 Περιστατικά βίας δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας.

Τιμούμε και σεβόμαστε τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας και το έργο τους και βέβαια τα στελέχη του ΕΚΑΒ για τη σημαντική προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο”. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Παρέμβαση για αίτημα του ΠΑΣΕΚΔΑΠ

Σωκράτης Βαρδάκης

Την επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑΣΕΚΔΑΠ), με την οποία ζητούν, για λόγους δικαιοσύνης, ίση μεταχείριση και αποφυγή της οποιασδήποτε διάκρισης ως προς τα κριτήρια που θα τεθούν στη νέα συγχρηματοδοτούμενη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», φέρνει στη βουλή με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας αναφορά και καλώντας τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών και  Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, να εξετάσει το θέμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, όσες αιτούσες μητέρες για θέσεις παιδικών/βρεφικών της «Εναρμόνισης» (δηλαδή του ιδιωτικού τομέα) ξεπερνούν τα 27.000€ οικογενειακό εισόδημα, θα μπορούν να ενταχθούν στο «Παράλληλο πρόγραμμα», εφόσον επαρκούν οι διατιθέμενοι πόροι.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος επισημαίνει ότι πρακτικά επιχειρείται μία  άδικη διάκριση μεταξύ των υποψήφιων μητέρων, καθώς τα εισοδηματικά όρια για υποψήφιες που αιτούνται voucher για παιδικούς/βρεφικούς (εργαζόμενες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) θα είναι στα 30.000€ για οικογένεια με μέχρι 2 παιδιά, ενώ για τις υποψήφιες μητέρες για voucher για ΚΔΑΠ, το ανώτατο όριο θα είναι στα 27.000€ για οικογένεια με μέχρι 2 παιδιά και μάλιστα χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτές οι εργαζόμενες του Δημοσίου τομέα.

Ο  ΠΑΣΕΚΔΑΠ προτείνει το όριο των 30.000€ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για οικογένεια με μέχρι 2 παιδιά, να ισχύσει κατά τον ίδιο τρόπο και για τις μητέρες που θα καταθέσουν αιτήσεις για χορήγηση voucher κατηγορίας Γ1, δηλαδή για ΚΔΑΠ., να δικαιούνται να λάβουν voucher μητέρες δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι και για τα ΚΔΑΠ, και τέλος, στους Δήμους που θα εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση στα νήπια (4χρονα και 5χρονα), να δοθεί η δυνατότητα να λαμβάνουν voucher για ΚΔΑΠ (κατηγορία θέσης Γ1) ΚΑΙ τα προνήπια (4 ετών), καθώς πλέον δεν θα δικαιούνται voucher για παιδικούς σταθμούς.