Ηράκλειο

Ο Σωκράτης Βαρδάκης για το θάνατο του Μανόλη Μικρογιαννάκη

Ο Βουλευτής με τον εκλιπόντα

Με δήλωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρεται στο θάνατο του Μανόλη Μικρογιαννάκη.Όλη η ανακοίνωση:

"Αποχαιρετούμε σήμερα τον χωριανό μας, τον δάσκαλο, τον καλό μας φίλο, τον ευπατρίδη Μανόλη Μικρογιαννάκη. Τον άνθρωπο, που βίωσε την φρίκη του πολέμου, μένοντας ορφανός από την ηλικία των οκτώ ετών, όταν οι εγκληματίες Ναζί εκτέλεσαν τον πατέρα και συγγενείς της οικογένειάς του, και όμως κατάφερε να σταθεί όρθιος και να μεγαλουργήσει στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ο Μανόλης Μικρογιαννάκης υπήρξε ένας μεγάλος ακαδημαϊκός δάσκαλος και μια λαμπρή προσωπικότητα. Η παρουσία και το έργο του, συνέβαλε στη διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, επηρεάζοντας καθοριστικά, την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η κληρονομιά που αφήνει πίσω του είναι πολύτιμη και πλούσια.

“Αγαπημένε μας δάσκαλε, είμαστε όλοι εδώ σήμερα, να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά σου.

Να σου πούμε καλό ταξίδι και να σε διαβεβαιώσουμε ότι η παραγγελιά σου να προσέχουμε τον τόπο μας παραμένει όχι εντολή αλλά υποχρέωση”.

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Η επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή έπεσε στο κενό

ΣΥΡΙΖΑ.jpg

Για θεσμική εκτροπή που έπεσε στο κενό κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απάντηση του Αρείου Πάγου αναφορικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis.

Παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ καλούν την πλειοψηφία της Επιτροπής «να μην τολμήσει να αγνοήσει το αίτημα των μαρτύρων να εξεταστούν».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή έπεσε στο κενό. Η απάντηση του Άρειου Πάγου αποτελεί κόλαφο για τις μεθοδεύσεις του κ. Μητσοτάκη.
Στη χώρα υπάρχουν νόμοι, θεσμοί και διαδικασίες που ουδείς έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί ή να καταστρατηγεί, όπως επιχειρούν τόσες μέρες ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Μετά την απόφαση αυτή, καλούμε την πλειοψηφία της Επιτροπής να μην τολμήσει να αγνοήσει το αίτημα των μαρτύρων να εξεταστούν. Αποτελούν μάρτυρες κλειδιά για την αποκάλυψη της αλήθειας και πλέον θα εξεταστούν όπως ο νόμος ορίζει, χωρίς να τρομοκρατούνται ή να εκφοβίζονται, ώστε να πουν την αλήθεια και μόνον αυτή χωρίς φόβο.