Ηράκλειο

Ηράκλειο - Τουρισμός: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα τμήματα μετεκπαίδευσης

ξενοδοχοϋπάλληλοι

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το τμήμα Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουριστικών Επαγγελμάτων και ο πρόεδρος του Νίκος Κοκολάκης, οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  για τα τέσσερα τμήματα μετεκπαίδευσης για εργαζόμενους αλλά και άνεργους στο Ηράκλειο, ξεκινούν από τις 7 Ιανουαρίου. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

"Μετά από τις έντονες και επανειλημμένες πιέσεις του Σωματείου μας της Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού και του Εργατικού Κέντρου προς το Υπουργείο Τουρισμού για την έκδοση της προκήρυξης για τα τμήματα μετεκπαίδευσης στο Ν. Ηρακλείου, το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε σήμερα 28/12/2020 στην έκδοση και δημοσιοποίηση της προκήρυξης για τα τμήματα μετεκπαίδευσης, που αφορούν εργαζομένους, αλλά και ανέργους στον τομέα του Τουρισμού.

Στο Νομό Ηρακλείου θα λειτουργήσουν τέσσερα τμήματα των 25 ατόμων:

Υπηρεσία Υποδοχή,Επισιτισμός ,Μαγειρική Τέχνη ,Οροφοκομία,

Υπάρχει φέτος μια σημαντική καινοτομία στα τμήματα μετεκπαίδευσης: Η αύξηση της συμμετοχής των ανέργων, καθώς διπλασιάστηκε η σχετική ποσόστωση από το 20% στο 40%, ενώ αυξήθηκε και το όριο υπολογισμού του χρόνου ανεργίας για τη συμμετοχή στα προγράμματα, από τους 12 μήνες στους 18 μήνες.

Να έχουν πραγματοποιήσει κατά τη τελευταία τριετία , υπολογιζόμενη από την ημερομηνία έναρξης της υποβολής των αιτήσεων εκατόν πενήντα (150) ημερομίσθια συνολικά (ανεξάρτητα από το σε ποιο τρία( 3) έτη έχουν πραγματοποιηθεί) .

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά στις πλατφόρμες των αρμόδιων εκπαιδευτικών δομών του υπουργείου και θα διαρκέσει από τις από τις 7.1.2021 έως τις 15.1.2020.

Η επιλογή των καταρτιζομένων γίνεται με μοριοδότηση.

Για περισσότερες πληροφορίες:  https://diavgeia.gov.gr/.../6%CE%A3%CE%9C%CE%94465%CE%A7..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ: Εμβόλιο κορωνοϊού: Έφτασαν οι 83.850 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech (βίντεο)

Σύψας: Σήμερα η συζήτηση για τα σχολεία στην Επιτροπή

ΗΠΑ - Τράμπ: Κάλεσε σε διαδήλωση στις 6 Ιανουαρίου τους οπαδούς του

Οικονομία

Airbnb: «Ζωντάνεψαν» οι κρατήσεις – Αύξηση 52% λόγω εμβολιασμών

ereuna-h-aktinografia-twn-airbnb-stin-ellada.w_l.jpg

Τα προγράμματα εμβολιασμού σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο και η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που συντέλεσαν στο να κινηθεί η αγορά, οδήγησαν σε σημαντική αύξηση των κρατήσεων στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων Airbnb κατά την έναρξη της χρονιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι κρατήσεις το α΄ τρίμηνο του 2021 σημείωσαν άνοδο 52% σε ετήσια βάση με την αξία των κρατήσεων να διαμορφώνεται στα 10,29 δισ. δολάρια, συντρίβοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 6,93 δισ. δολάρια. Στο διάστημα των τριών πρώτων μηνών της τρέχουσας χρονιάς, έγιναν κρατήσεις για 64,4 εκατ. νύχτες, 13% περισσότερο από το ίδιο διάστημα του 2021 και 21% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Ωστόσο σε σχέση με το 2019, η αξία των κρατήσεων ήταν μόλις 3% ενισχυμένες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 5,4% στα 886,9 εκατ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 714,4 εκατ. δολάρια, ενώ οι προσαρμοσμένες απώλειες προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων συρρικνώθηκαν στα 59 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών 714,4 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.

«Ήμασταν μεταξύ των πρώτων που επωφελήθηκαν από τα προγράμματα εμβολιασμού, καθώς μας προτίμησαν εκείνοι που ήθελαν να κάνουν κρατήσεις ηλικίας 60 ετών και άνω στις ΗΠΑ», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 82 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Πετούν όπου ...βρουν μάσκες και υγειονομικό υλικό (Φωτογραφίες)

Κορωνοϊός: 1.957 νέα κρούσματα - 43 θάνατοι - 661 οι διασωληνωμένοι